27.10.2011.

Polaznici samoborskog Otvorenog učilišta Littera na svečanoj podjeli certifikata u organizaciji British Councila

100-postotni prolaz za polaznike Littere!

Polaznici samoborskog Otvorenog učilišta Littera na svečanoj podjeli certifikata u organizaciji British Councila

Još jedan od dokaza odlično zamišljenog i uspješno provedenog rada, kakvim je samoborsko Otvoreno učilište Littera izgradilo svoju poziciju na iznimno konkurentnom tržištu škola stranih jezika, odnosno ustanova koje nude programe cjeloživotnog obrazovanja, jest i nedavno održana podjela certifikata za uspješno položene FCE i CAE ispite.

Poznavatelji klasifikacije znanja engleskog jezika prepoznat će da se iza ovih kratica kriju međunarodno priznati certifikati o znanju jezika, konkretno Cambridge First Certificate in English (FCE) te Certificate in Advanced English (CAE).

Kako nam je pojasnila profesorica Nikica Šver, koja već niz godina priprema polaznike Littere za izlazak na ove ispite, a u ovom ih je roku imala 30-ak, riječ je o međunarodno priznatim diplomama, odnosno ispitima koji su priznati kao dokaz o znanju jezika te služe pri zapošljavanju, upisu na neke fakultete i napredovanju u karijeri. Naime, "Cambridge English" svojevrstan je sinonim za, recimo to tako, kvalitetan engleski jezik, a oni koji cerfitikatima dokažu da su ga savladali u stvari poručuju kako su s britanskim govornicima sposobni komunicirati na visokoj razini.

Da je riječ o certifikatima do kojih se izuzetno drži, potvrđuje i činjenica da su ove godine po prvi puta i svečano podijeljeni u organizaciji British Councila. Podjela, na kojoj su najbrojniji bili upravo polaznici samoborske Littere, održana je 3. listopada u Hotelu Dubrovnik, a svečanost su uveličali britanski veleposlanik David Blunt i (bivši) tenisač Mario Ančić. Uz oficijelnu podjelu certifikata u Hotelu Dubrovnik, Littera će kao i prijašnjih godina organizirati i malo interno druženje za sve polaznike koji su položili FCE/CAE ispit u subotu, 5. studenoga u 11 sati, u svojim prostorijama u Šmidhenovoj 20.

No, najbitniju stvar ostavili smo za kraj. Ne samo da su polaznici Littere bili najbrojniji, da su svoje certifikate proslavili i da će ih proslaviti još jednom, nego je s velikim ponosom potrebno istaknuti i da su baš svi Litterini kandidati uspješno položili međunarodno priznate Cambridge ESOL ispite – dakle imaju stopostotni prolaz! Uz čestitke svim polaznicima, i svakako profesoricama Nikici Šver i Zrinki Ivanišević, na položenim FCE/CAE ispitima, čestitati treba i Litteri koja je na ovaj način potvrdila konstataciju iz prve rečnice i dokazala da se s pravom može svrstati u sam hrvatski vrh kada je o učenju stranih jezika riječ.

K.S.

 

Polaznici samoborskog Otvorenog učilišta Littera na svečanoj podjeli certifikata u organizaciji British Councila

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002