23.05.2011.

U novoj dvorani održane 2. mini sportske igre pod pokroviteljstvom HOO-a

Od malih nogu postaje se olimpijac

U novoj dvorani održane 2. mini sportske igre pod pokroviteljstvom HOO-a

Pravi olimpijski natjecateljski duh vladao je u novoj Sportskoj dvorani Samobor 21. svibnja na 2. mini sportskim igrama za djecu predškolskog uzrasta. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, kojim je obilježen i Međunarodni dan olimpijskog odbora te 20 godina postojanja HOO-a. U dvorani se stotinjak djevojčica i dječaka natjecalo u dvije kategorije, od 3 i 4 godine te od 5 do 7 godina, a mali su olimpijci bili članovi triju ekipa - Karate vrtića Samobor, Unisporta Samobor i Mini košarke Špansko. Natjecali su se u disciplinama skok u vis, skok u dalj, trčanju i nogometu, uz veliku podršku roditelja na tribinama.

Kao na svim pravim natjecanjima, mali su se sportaši prvo morali zagrijati uz pomoć svojim mentora i prigodne maskote, a potom su vidjeli prezentaciju kata tima Karate kluba Samobor. Nakon zagrijavanja slijedilo je natjecanje. U skoku u vis za djevojčice i dječake od 3 i 4 godine starosti prvo mjesto pripalo je Patriku Klariću, drugo Lauri Zirdum, a treće Ivanu Pećniku. U skoku u dalj također je prvi bio Patrik Klarić, drugi Gabrijel Žganjer, a treća Lea Bašić, dok je u trčanju najbrže dionicu istrčao Fran Martinko, drugaje bila Noela Majca, a treći Ivan Vojvoda.

Kod djevojčica i dječaka od 5 do 7 godina starosti u skoku u vis najbolji rezultat ostvario je Luka Japec, potom Leon Peles te Marta Žalac. Najdalje je u skoku u dalj skočio Vid Bartolec, srebrni je bio Antony Golenko, a brončani Jan Zajec Uzeirbegović. U trčanju zlatnu medalju osvojio je Antony Golenko, srebrnu Vid Radulović, a brončanu Ante Roglić.

Naravno, rezultati ovom prilikom nisu bili u prvom planu, već poticanje bavljenjem sportom i širenje duha olimpizma te poboljšanje zdravstvenog stanja, a ujedno su ovi najmlađi sportaši na kraju ciklusa imali prigodu pokazati što su naučili i kako su vježbali tijekom sezone.

Potvrdio je to i ravnatelj ureda za programe lokalnog sporta u Hrvatskom olimpijskom odboru Siniša Krajač, rekavši kako je ovo najbolji način da se promovira sport i da se djeca od malih nogu uče sportskoj kulturi, jer je to i najbolji način prevencije od kasnijih negativnih ponašanja, a velika je mogućnost i da će netko od djece postati profesionalni sportaš i sudionik velikih natjecanja. Siniša Krajač istaknuo je i da će Samobor biti označen na međunarodnoj karti kao grad koji je obilježio Međunarodni dan olimpijskog odbora i kao sredina u kojoj su se natjecali najmlađi, što je HOO-u važno, a treba biti i cijelom društvu da se najmlađi potiču na sportske aktivnosti.

M.Š.

 

U novoj dvorani održane 2. mini sportske igre pod pokroviteljstvom HOO-a

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002