19.12.2011.

Medijska promocija učenika i škole Bogumila Tonija

Velike male TV face

Medijska promocija učenika i škole Bogumila Tonija

Učenici Osnovne škole Bogumila Tonija kroz studeni i prosinac doživjeli su pravu malu medijsku invaziju. Kako su nam javili Sara Gorički i Fran Tandarić, oboje učenici 6.b razreda, u "bogumilac" su došle kamere Hrvatske televizije i Nove TV, a školarci su skoknuli i u uzvratni posjet na Prisavlje.

HTV-ova ekipa došla je u OŠ Bogumila Tonija zabilježiti buduće umjetničke, sportske i znanstvene nade, kako bi ih prezentirali u emisiji Školski sat. Tu je bio i bend Glasna tišina, koji svira isključivo rock, a u kojem su Ivan Šmit, Teo Vojvodić, Filip Mihaljčić i Luka Grgas iz OŠ Antuna Augustinčića. Potom su snimljene i gimnastičarke, koje su zorno demonstrirale svoje vještine, da bi potom svjetla kamere bila uperena u mladu likovnu umjetnicu Emu Tomašek te mladog znanstvenika, točnije robotičara, Antuna Maguda.

Novinari Nove TV posjetili su pak "bogumilac" kako bi učenike educirali o pirotehničkim sredstvima i načinu njihova korištenja. Učenici četvrtih razreda su s učiteljicama Anom Stinčić i Sandrom Tilić na školskom igralištu poslušali predavanje o pirotehničkim sredstvima i opasnostima koje ona skrivaju te pogledali i glasnu demonstraciju. Nakon paljenja petardi, novinari su razgovarali s učenicima o njihovim dojmovima te iste snimili.

Za kraj televizijskog triptiha treba spomenuti i da su učenici 1b razreda s učiteljicom Snježanom Škiljan i roditeljima, braćom i sestrama prisustvovali snimanju emisije Ples sa zvijezdama. U subotu, 3. prosinca, u studiju Anton Marti na zagrebačkom Prisavlju dočekao ih je voditelj emisije Duško Ćurlić te ih svojim dosjetkama zabavljao tijekom cijelog snimanja. Posebno veselo bilo je kad su se ugasile kamere pa su učenici dobili priliku slikati se i razgovarati s plesačima i zvijezdama koji su strpljivo davali autograme i pozirali pred fotoaparatima. Skupnoj fotografiji pridružio se i urednik emisije Mario Sedmak, a neki od učenika su sjeli i na mjesto sudaca te podigli svoje ocjene.

I.H.

 

Medijska promocija učenika i škole Bogumila Tonija

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002