02.05.2011.

Jedriličarski klub Samobor održao 3. Samobor kup - Regatu prijateljstva Samobora i Staroga Grada na Hvaru

Jedrenjem spojili dva grada

Jedriličarski klub Samobor održao 3. Samobor kup - Regatu prijateljstva Samobora i Staroga Grada na Hvaru

Samoborski jedriličari odradili su još jednu uspješnu prezentaciju svoga grada na Hvaru kroz treće izdanje tzv. Regate prijateljstva. Organizacijom 3. Samoborskog kupa, koji je održan od 29. travnja do 1. svibnja, Jedriličarski klub Samobor okupio je više od 80 sudionika na 11 jedrilica koje su hvatale vjetar na ruti Kaštel Gomilica - Stari Grad na Hvaru. Dolazak Samoboraca u Stari Grad prošao je u iskazivanju dobrodošlice od strane tamošnje gradonačelnice Đurđice Plančić, a obvezu prenijeti na kopno prijateljske pozdrave Samobora preuzeo je na sebe pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek, kao predstavnik Samobora. Kao i svake godine druženje je bilo začinjeno starogradskim i samoborskim specijalitetima, a održalo se na starogradskom trgu. Za dobro raspoloženje pobrinule su se klape iz Staroga Grada, ali i tamburaši koji su posebno za ovu priliku došli iz Samobora.

Inače, treći Samobor kup pomogli su Grad Samobor, Grad Stari Grad, Turistička zajednica grada Samobora, Ildaks Samobor, Kaleidoskop Samobor, Macrocruise, Instar informatika, CUT ME ART frizerski salon, Marija tours - Martinčić d.o.o., IGO-MAT Samobor, Agrokor vina d.d. – Iločki podrumi, voćarna Kiwi Samobor, Alarm d.o.o. Samobor, Jamnica d.d., obitelj Filipec i drugi kojima organizatori iz JK Samobor ovaj put izražavaju zahvalnost na doprinosu. Ovogodišnje izdanje Samobor Cupa bilo je najmasovnije do sada i pokazalo je da su organizatori na dobrom putu da ovakvo druženje postane tradicionalno te da se na taj način popularizira jedrenje, kao i da se učvrste prijateljske veze između Staroga Grada i Samobora.

A.Š.

Najbolji hvatači vjetra

Osim zabave i druženja te učvršćivanja prijateljskih i gospodarskih veza, važan dio Regate prijateljstva predstavlja sportsko odmjeravanje jedriličarskih vještina. Jedrilice su bile podijeljene u dvije grupe, na veće i manje brodove. U konkurenciji onih od 32 do 37 stopa pobijedila je jedrilica Matilda (skiper Mislav Kirac), drugo mjesto osvojila je jedrilica Meri (skiper Aleksandar Kustić), a treća je bila jedrilica Astreides (skiper Marko Mikloušić). Kod većih brodova, od 45 do 49 stopa, najuspješnija je bila jedrilica Lejla (skiper Željko Hrvoj), ispred jedrilica Kali (skiper Nenad Vrhovčak) i Ana B. (skiper Tomislav Šakić).

 
02.05.2011.

Robert Koletić prije odlaska na put oko svijeta odradio obećanu humanitarnu donaciju s kolegama bajkerima

Pomogli Novoj budućnosti pa se krenuli pakirati

Robert Koletić prije odlaska na put oko svijeta odradio obećanu humanitarnu donaciju s kolegama bajkerima

Prije nešto više od mjesec dana bili smo najavili novi poduhvat kojeg se sprema poduzeti Samoborac Robert Koletić. Popularni Grba najavio nam je tada da se s prijateljem iz Splita Patrikom Grgurićem Grgom sprema na putovanje dugo 50 tisuća kilometara, odnosno na put oko svijeta. Kako ovo putovanje osim nužne doze avanturizma i želje da se iskušaju vlastite granice nosi i dodatnu komponentu kroz humanističku, ali i humanitarnu crtu (propagirat će se ideja hrvatskog zajedništva, obilazit će se hrvatske misije u SAD-u, upoznavati s kulturama autohtonih stanovnika SAD-a i Sibira, obići nacionalne parkove, dogovarati razmjenu djece, stvarati materijale za izložbu...), tako je kao uvod u put oko svijeta održana i mala humanitarna akcija u subotu, 30. travnja.

Naime, Koletić i njegovi kolege iz Udruge veterana specijalne policije te brojni članovi bajkerskih grupa (Moto klub specijalne policije, MK Jastreb, Blue Knights...) odlučili su štićenicima udruge Nova budućnost u Samoboru donirati "višak" za njihovo putovanje oko svijeta. Uz gromoglasnu buku motora prema kući Nove budućnosti krenulo se od Koleta i Bumbara, preko Trga kralja Tomislava, izazvavši pažnju brojnih posjetitelja Samobora. Dolaskom na odredište humani bajkeri su djeci iz Nove budućnosti poklonili 20-ak kilograma slatkiša koje im je donirao Kraš, sokove Jane, dresove Hrvatskog nogometnog saveza, rekete i loptice Vidmar športa te čarape Moto kluba Blue Knights.

Povratak na početnu lokaciju označio je pak da je došao trenutak i za dostojan oproštaj od Grbe i Grge, koji će svoje prve kilometre puta oko svijeta napraviti koncem tjedna. Uz žestoku glazbu, domaće piće i bajkerske savjete, koji će im svakako pomoći u dijelu putovanja koji ih vodi kroz sibirske pustopoljine (da ne upotrijebimo težu riječ), Koletić i Grgurić dodatno su ohrabreni na početku svog puta, a činjenica da su prije polaska donacijom učinili dobro djelo sigurno im ne može odmoći kod "viših sila".

K.S.

 

Jedriličarski klub Samobor održao 3. Samobor kup - Regatu prijateljstva Samobora i Staroga Grada na Hvaru

Robert Koletić prije odlaska na put oko svijeta odradio obećanu humanitarnu donaciju s kolegama bajkerima

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002