13.04.2011.

Najavljen 1. svetonedeljski rally koji će se voziti na području Samobora i Svete Nedelje

Prašilo se bu po Savršćaku

Najavljen 1. svetonedeljski rally koji će se voziti na području Samobora i Svete Nedelje

U tijeku su završne pripreme za međunarodnu auto utrku pod nazivom Prvi svetonedeljski rally, koju zajednički u subotu i nedjelju, 16. i 17. travnja, na području Svete Nedelje i Samobora organiziraju Auto klub Delta iz Zagreba i Auto karting klub Sveta Nedelja. Nakon lanjskog show rallyja u samoborskom Savršćaku, na kojemu su se itekako potvrdili priredivši ga u složenim vremenskim uvjetima, svetonedeljski autozanesenjaci udružili su snage s kolegama iz Zagreba i upustili se u veliki pothvat, prihvativši se organizacije dijela Prvenstva Hrvatske ovaj put, čini se, uz znatno povoljnije vremenske prilike.

Ovu utrku su 12. travnja na press-konferenciji u "staroj pošti" u Svetoj Nedelji najavili direktor rallyja Ivan Kralj, direktor natjecanja Mato Šebalj, član organizacijskog odbora Boris Beraković i počasni pokrovitelj prvog svetonedeljskog rallyja, gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin. Ivan Kralj je podsjetio da je riječ o rallyju dužine 112 i pol kilometra, koji će se voziti u dvije dionice sa 6 brzinskih ispita na dvije različite staze.

O karakteristikama staze govorio je Boris Beraković, naglasivši da se vozi na zahtjevnoj stazi i isključivo makadamu, što je rijetkost na ovakvim natjecanjima. O sigurnosti na stazi i oko nje nekoliko je riječi rekao Mato Šebalj, istaknuvši da se vozi u nenaseljenom području pa u tom pogledu nema ugrožavanja stanovništva.

Na stazi će biti i 13 sudaca s radio vezom te 26 redara, koji će se brinuti o sigurnosti gledatelja. Za Prvi svetonedeljski rally prijavilo se 36 posada, među kojima su i po jedna mađarska i slovenska te kombinirana austrijsko-hrvatska ekipa. Tu je i 8 svetonedeljskih posada. Vozači su: Nenad Lončarić, Ivica Vučetić, Daniel Vojvodić, Tomislav Postružin, Tomislav Škalić, Bruno Boršić, Igor Vukmirović i Božidar Horvat. Novinarima se obratio i svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin, koji u ovom rallyju vidi i izvrsnu promociju Grada Svete Nedelje. Budući da, eto, Sveta Nedelja, zasad bar, nema uvjete za ovakvu vrstu natjecanja, odabran je Samobor, a gradonačelnik Prahin je izrazio nadu da će se jednog dana pronaći prostor za ovakvu stazu i na svetonedeljskom području. Poveznica sa Svetom Nedeljom bit će zasad ceremonijalni start rallyja u subotu u 19 sati sa svečanim otvorenjem natjecanja, uz ceremonijalni cilj u nedjelju u 16:45, s podjelom nagrada na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji.

E.K. - www.radiosvn.com

 

Najavljen 1. svetonedeljski rally koji će se voziti na području Samobora i Svete Nedelje

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002