12.04.2011.

Arcidbald, novi objekt brze prehrane u našem gradu

Kontinentalni brod za plovidbu odabranim okusima

Arcidbald, novi objekt brze prehrane u našem gradu

Na putu od autobusnoga kolodvora prema placu lako se popiknuti, spotaknuti na simpatično i originalno mjesto: restoranček "na Wagnerovom" - Arcidbald.

Ime Arcidbald neki će prevesti kao: pravi, hrabar. Nadovezala bih se: pravi izbor hrane i hrabri u odluci otvaranja obiteljskoga posla. Ima ih koji će se zapitati: u današnje vrijeme?!? A možda je bolje odmah potvrdno odgovoriti: sad je pravo vrijeme! Jer, sada je pravo vrijeme za post (pogledati u ponudu: "Kad su Samoborci na postu"), sad je vrijeme za konkretno obedvanje (u ponudi pod nazivom "Kad Samoborci konkretno obedvaju"), sad je vrijeme za tople sendviče, jer hladna su vremena (u ponudi vidi pod: "Kad se delamo Amerikancima") i na kraju svakako: sad je vrijeme za poslatkat život, jer gorko nam je mnogima (u ponudi vidi pod: "Nekaj za poslatkat život").

Neopterećeni podrijetlom vrste hrane koju nude (od morskih plodova do pohanog piceka, od američkog toplog sendviča do belgijskih vafli i dubrovačke rožate), s posebnom pažnjom biraju za vas kvalitetne namirnice i vrstu pripreme. A pripremaju s ljubavlju. Kako je ljubav spojila divovskoga Korčulana s minijaturnom Bregančankom, tako ju oni pružaju dalje kroz svoje specijalitete. U svojoj simpatičnoj ponudi spajaju nekima naizgled nespojivo (vidi: sendvič s ribom). Ali, kako osvajaju svojim simpatičnim pojavama, tako će vas, vjerujemo, osvojiti i okusima.

Za sebe kažu kako vole dobro pojesti te su, obilazeći restorane, shvatili da se i sami smiju okušati u kuhanju, tim više što su, trenirajući vještinu na rodbini i prijateljima, najčešće bivali nagrađivani vedrih lica i punih trbuha pitanjima poput: "A kak ste to napravili, kak ste to skuhali?"

- Sve je krenulo od ljubavi prema ribi i moru. Uvijek smo željeli otvoriti mali restorančić u kojem bi se mogla pojesti jednostavno pripremljena friška riba za malo novca. No, svjesni kako ljubav prema ribi ne mora nužno biti zajednička svima, odlučili su se i za pravu kontinentalnu ponudu, od piletine i puretine do svinjske vratine. I, nebojte se, za natpis "Ostanjki od nedeljnoga obeda" odlučili su se uslijed prirođene im duhovitosti i veselih naravi. Za dobrodošle im goste sve je uvijek friško i fino – tvrde simpatični domaćini.

Mnogi će ljubitelji ribe biti zahvalni da se umjesto čišćenja i pripreme ribe oslone na ribomajstore i samo uberu plodove Jurjevićevih, (Enijevih i Arianinih, kako će vam se predstaviti) "morskih ideja" i s nogu u simpatičnom ugođaju pojesti ili pak ponijeti kući i servirati još toplo i ukusno, a za nadati se je da će se uskoro organizirati i dostava.

Domaći ugođaj najavljuje se već menijem pisanim domaćim rječnikom kojim se koristimo u svakodnevnom govoru. Za ljubitelje drugih narječja i standardnoga govora - djela će govoriti više od riječi. Valja samo nazvati ili doći... i u dobrim rukama prepustiti se "manufakturi hedonizma".

Preporuča se kušati i Samoborski kakti kebab - jedan od njihovih recepata u kojem opet povezuju različita podneblja i kulture.

Hrabrost, ideja i upornost u kombinaciji sa slogom urodit će plodnim (obiteljskim) poslom. To i cijeloj posadi ovoga kontinentalnog broda zvanog Arcidbald od srca želimo. A vas, dragi sugrađani i gosti, pozivamo na plovidbu pomno odabranim okusima ovog našeg velikog, a opet, tako malenog svijeta.

Dobar tek!

Vanda Bartulica

 

Arcidbald, novi objekt brze prehrane u našem gradu

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002