29.05.2011.

Nedavno otvorena Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price 4 nudi haloterapijske tretmane

Slanom terapijom protiv alergija i problema s disanjem

Nedavno otvorena Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price 4 nudi haloterapijske tretmane

U hrvanju s bolestima svaka je pomoć dobrodošla, a u Samoboru, čija mikroklima (uz ostale razloge) posebno pogoduje problemima dišnog sustava i alergija, ta je pomoć čak i neophodna. Statistike pak pokazuju da usporedo s razvojem suvremenog načina života raste i broj djece koja boluju od astme i bronhitisa, dok je broj alergena kojima smo izloženi sve veći. U takvoj situaciji nedavno otvorenje Slane sobe Samobor došlo je kao pravi melem na ranu. Doduše, mogli bismo reći i "kao sol na ranu", međutim blagotvorni učinci terapija u Slanoj sobi Samobor potpuno su suprotni onome što sugerira izreka.

Naime, u prikladno uređenom prostoru u Ulici Zlatka Price 4 (kod bivše SAME) djelatnici Slane sobe Samobor nude svojim posjetiteljima haloterapijske tretmane (grč. halo=sol), čiji su blagotvorni učinci poznati stoljećima. Haloterapija, odnosno terapija solju, danas je pak medicinski dokazana i priznata metoda liječenja koja se pokazala izuzetno efikasnom u ublažavanju ili saniranju simptoma čitavog niza bolesti; od dišnog sustava (djeluje na bolesti nosa, grla, sinusa, bronhija, pluća), srčano-krvožilnog sustava (slaba cirkulacija, povišeni krvni tlak, stanja nakon srčanog udara), unutarnjih organa (čirevi na želucu i dvanaestercu, želučani katar, netipična upala crijeva, bolesti Crohna), kožnih bolesti (seboreja, upala kože, kožne astme) do živčanog sustava (neuroze, stanja premorenosti).

Tretman se sastoji od kontroliranog boravka u prostoriji čiji su zidovi i strop obloženi solju i gdje se, procesom difuzije, mikroelementi iz Pharmasala (kemijski čiste soli) postepeno oslobađaju u zrak. U toj ljekovitoj mikro klimi, uz efektnu rasvjetu i meditativnu glazbu u ugodnim relaks-stolicama, provodi se 40 minuta i udišući tako obogaćen zrak pozitivno se utječe na psihofizičko zdravlje. Dvadesetak minuta boravka u prostoriji zasićenoj negativnim ionima i mikročesticama spomenutih elemenata, ekvivalent je 4 dana provedenih na moru. Metoda je prikladna za odrasle, trudnice i starije osobe.

Djeca su, kao skupina koja je u današnje vrijeme posebno pogođena dišnim i alergijskim problemima, posebna priča. Za njih su u Slanoj sobi Samobor osmislili Solnu igraonicu. U pravom ugođaju mora i špilja s ljekovitim mineralima magnetskih stijena, djeca su izložena ljekovitom, suhom, slanom aerosolu i svoju terapiju prolaze kroz igru. Pedijatrijska i pulmološka istraživanja su pokazala da se nakon 10-12 dana haloterapije, i to 1-2 puta godišnje, dužina bolesti kod predškolske i školske djece smanjuje 1,5 puta! Osim toga, haloterapija reducira komplikacije od mogućih dalekosežnih infekcija te ne dozvoljava daljnje pogoršavanje kroničnih bolesti kod predškolske i školske djece, a izuzetno je korisna i kao priprema za razdoblja koja predstavljaju dodatne izazove za imunitet djece, poput izmjene godišnjih doba, a posebno je preporučljivo halotretmane odraditi prije jeseni i zime.

Medicinski podaci pokazuju da tretmani u slanoj sobi dovode od 90 do 100% poboljšanja nakon 15 solnih terapija kod akutnih oboljenja dišnih puteva i kože, a od 80 do 100% trajnog poboljšanja nakon 25-35 solnih terapija kod kroničnih oboljenja dišnih puteva i kože. Haloterapija je potpuno prirodna i bez nuspojava, klinički ispitana i potvrđena kao djelotvorna, veže se s biološkom obnovom i zdravstvenim rekreacijskim učincima, nema interakcije s lijekovima, jača organizam i fizički i psihički, reducira dugotrajnu uporabu lijekova, skraćuje vrijeme oporavka i produžuje vrijeme remisije.

Što je najbolje u svemu, haloterapije u Slanoj sobi Samobor pristupačne su ne samo fizički (Ulica Zlatka Price je u užem centru Samobora), već su tretmani i cjenovno vrlo dostupni. Naime, cijena 40-minutnog tretmana za odrasle je 100 kuna, dok za djecu do 12 godina tretman traje 20 minuta i cijena je 50 kuna, s time da jedna odrasla osoba s djetetom u Solnu igraonicu ide besplatno. Također, svaki 5. tretman je besplatan, a obiteljski dolasci se nagrađuju i dodatnim popustima.

No, kako kaže stara izreka, zdravlje nema cijenu. Stoga svi oni koji boluju od respiratornih, kožnih i inih problema, alergija, ili samo žele relaksaciju u zdravom okruženju, dobro su došli u Slanu sobu Samobor. Više informacija može se naći na www.slanasobasamobor.hr ili na telefone 01/5605–716, 091/2059–163. Slana soba Samobor radi svakog dana od 9 do 21 sat, a subotom od 9 do 17 sati u Ulici Zlatka Price 4, kod bivše SAME.

K.S.

sponzorirani prilog

 

Nedavno otvorena Slana soba Samobor u Ulici Zlatka Price 4 nudi haloterapijske tretmane

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002