10.06.2011.

U OŠ Bogmila Tonija ponosni su na uspjehe svojih učenika na državnim natjecanjima

Pregršt nagrada za nadarene Samoborce

U OŠ Bogmila Tonija ponosni su na uspjehe svojih učenika na državnim natjecanjima

Bliži se završetak nastave, čiju kvalitetnu realizaciju i ove godine mjerimo, između ostalog, i uspjesima naših učenika na državnim natjecanjima.

Neven Kotarski, učenik osmog razreda i buduća zvijezda breakedancea, je svojom izvedbom Krležine pjesme Ni med cvetjem ni pravice u autentičnoj nošnji samoborskoga kraja zadivio članove žirija, koji su njegov nastup okarakterizirali kao jedan od najboljih među 900 sudionika na državnoj razini smotre Lidrano 2011., a koja je održana u Šibeniku. Nevena je pratila mentorica Tatjana Mesiček.

Kristijan Vukelić je s mentoricom Karmen Tonšetić sudjelovao na državnom natjecanju iz informatike i računalstva, koje se održavalo u Rapcu. U kategoriji Osnove informatike naš je osmaš osvojio odlično treće mjesto.

Muška atletska ekipa naše škole, koju čine Damir Jurkić, Reginald Barbour, Nikola Brunović, Matija Medved, Marko Jović, Hugo Horvat, Luka Lindić, Bruno Držić, Tomislav Sladić, Matej Anđelić, Antonio Demirović i Filip Kufrin, kojima je mentor Zoran Rajčević, svojim je pobjedama na županijskoj i poludržavnoj razini izborila pravo sudjelovanja na državnom natjecanju.

Učenici su bili smješteni u hotelskom kompleksu Medena u Trogiru, a natjecanje se održavalo u Splitu. Unatoč lošim vremenskim uvjetima, koje su prouzročili kiša i vjetar, učenici su ostvarili odlične rezultate. Reginald Barbour osvojio je prvo mjesto na 100 metara, Antonio Demirović bio je drugi u bacanju kugle, Damir Jurkić treći na 1000 metara, kao i Luka Lindić u skoku u dalj, te Marko Jović na 1000 metara.

Štafeta, u sastavu Barbour, Jurkić, Brunović i Lindić, osvojila je drugo mjesto.

Ukupan rezultat ovog natjecanja u ekipnom poretku je sjajno četvrto mjesto.

U ljepotama Pule uživali su i naši mladi biolozi, koji su vođeni Natašom Kletečki sudjelovali na državnom natjecanju iz biologije. Užitak je bio još veći za Stellu Kupres i Davora Vukadina nakon osvajanja 1. mjesta u kategoriji Biologija čovjeka, kao i za Tanju Jelinić i Viktoriju Škiljan, koje su osvojile 3. mjesto u kategoriji Biologija biljaka i gljiva.

Na drugom su kraju Hrvatske boravili mladi astronomi, sudjelujući na državnom natjecanju koje se održavalo u Valpovu. Između 60-ak pozvanih naši su učenici svojim radom i usmjeravanjem mentorica Ivane Matić i Snježane Horvatić zauzeli vodeća mjesta. Fabijan Čakanić i Davor Vukadin osvojili su prva mjesta u kategoriji petih, odnosno osmih razreda. Kod sedmih razreda drugi je bio Marko Guberina, a Tea Cvetković treća. Roko Puharić i Jelena Tompak osvojili su četvrto mjesto u kategoriji petog i osmog razreda. Zapaženo znanje pokazali su i Daniel Vojak, osvojivši peto mjesto, te Lucija Popov s osvojenim šestim mjestom.

Ivana Golić

FOTO: Mladi astronomi s državne smotre

 

U OŠ Bogmila Tonija ponosni su na uspjehe svojih učenika na državnim natjecanjima

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002