12.12.2011.

Održano treće izdanje Dječjeg festivala Božić dolazi

Pravi mali profesionalci

Održano treće izdanje Dječjeg festivala Božić dolazi

Samoborske mažoretkinje sigurnim koracima kroče prema ostvarenju želje da njihov Dječji festival Božić dolazi postane samoborska predblagdanska tradicija. Nakon "probijanja leda" 2009. godine prvim festivalom, koji je naišao na same pozitivne reakcije, potom ponavljanja uspjeha godinu nakon uz još bogatiji program, treća produkcija festivala Božić dolazi održana je u Sportskoj dvorani Samobor u subotu, 10. prosinca.

Ovaj puta pripremljeno je punih sat i pol programa uz 20 raznovrsnih, raspjevanih i rasplesanih točaka, koje su, poput pravih malih profesionalaca, odradila djeca s područja Samobora, Svete Nedelje i Zagreba. Jedine iznimke od pravila dječjih izvođača bile su dvije raspjevane dame; članica HPD Jeka i solistica zbora Schola cantorum župne crkve svete Anastazije Irena Kapor, koja se predstavila skladbom Child In a Manger, te posebna gošća festivala, članica ansambla Kazališta Komedija, glumica i pjevačica Renata Sabljak, koja je sve posjetitelje iznenadila i dodatnim nastupom podarivši okupljenima na samom kraju festivala i izvedbu dviju skladbi iz mjuzikla.

Sam početak je pripao Dječjem zboru Samoborček, koji je otpjevao skladbu Samoborček, potom je uslijedio "mažoret blok" nastupima kadetske i juniorske postave Samoborskih mažoretkinja (Radetzky march; Alte Kameraden) te dječja grupa Svetonedeljskih mažoretkinja (Annen i Trich Trach polka). Za mnoge od njih to je bio prvi nastup na velikoj pozornici pa su, osim bodrenja pljeskom publike, izmamili i dolazak brojnih roditelja i rodbine u prve redove, koji su fotografijama ovjekovječili taj trenutak.

Potom su pozornicu preuzeli "nešto iskusniji" izvođači, koji u svojim nogama imaju pokoji javni nastup: Plesna skupina OŠ Bogumila Tonija PŠ Farkaševec rasplesala se kišobranima u koreografiji Umbrella, Plesni studio Osmijeh predstavio je Štrebericu i Disko kraljicu, a kadetska postava Svetonedeljskih mažoretkinja svojim je Hungarianom i Explozivnom polkom sjajno najavila prvi izlazak gošće festivala Renate Sabljak u pratnji Krešimira Batinića i Mirte Balog.

Pjevni dio programa nastavljen je nastupom Zbora mladih Put života, koji se predstavio izvedbom Adeste Fideles, potom Irene Kapor te Malog zbora Sunčeve zrake OŠ B. Tonija s njihovim Rock zvončićima. Na put prema završnici festivala okupljene su nakon toga poveli Plesna skupina OŠ B. Tonija koreografijom Santa Claus is coming to town te Plesna skupina OŠ B. Tonija PŠ Farkaševec zvonjavom svoje koreografije Carol of the bells. Gosti iz Zagreba, Plesni studio Lepeza, okupljenima u Sportskoj dvorani Samobor predstavili su Viva la vida, da bi nakon još jednog druženja s "Bogumilcima" i koreografijom Rudolph, parovi Športskog plesnog kluba Samobor rasplesali publiku jiveom i sambom, a Renata Sabljak najavila skori kraj ovogodišnjeg druženja svojim drugim setom. Sama završnica pripala je nagrađivanoj koreografiji Samoborskih mažoretkinja Fantom u Operi – Masquerade, nakon čega je uslijedio već spomenuti pjevni bonus.

Voditeljica Samoborskih mažoretkinja Branka Beljak posebno je istaknula zadovljstvo činjenicom da je Dječji festival Božić dolazi naišao na potporu Grada Samobora, koji ga je uvrstio na popis značajnih manifestacija te je zahvalila svima koji su pomogli da bi i u svom trećem izdanju bio kvalitetno organiziran i uspješno realiziran. A organizatorima je pak najveća nagrada aplauz publike na samom kraju Dječjeg festivala Božić dolazi te osmjesi malih izvođača nakon što su dobili priliku svojim talentom se predstaviti na velikoj pozornici.

K.S.

 

Održano treće izdanje Dječjeg festivala Božić dolazi

Arhiva 2011

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002