29.12.2015.

Božićno–novogodišnji koncert Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Blagdanski zvuci tambure za istinske ljubitelje

Prisjećajući se netom minulog Božića, a ususret Novoj godini, kako je odmah na početku koncerta Tamburaškog društva Ferdo Livadić, održanog u samoborskom kinu u ponedjeljak, 28. prosinca, najavio Drago Celizić, samoborski tamburaši razveselili su Samoborce s više od dvadeset prigodnih domaćih i stranih skladbi. Uvodnu božićnu ispričala je mala Lea Novosel, a u skladu s njezinom porukom i koncert je krenuo nježno i romantično, uz poznate standarde.

Svoje mjesto na repertoaru našli su Lisinski, Gotovac, Marković i Britvić, ali i Mancini, Carmichael, Adele i Proeski, a na kraju i Parni valjak, da spomenemo samo neke od autora pjesama izvedenih na ovom koncertu.

Velik doprinos dali su i gosti: Vokalni ansambl Samoborke, pod vodstvom Dražena Kurilovčana, zatim Danijela Pintarić, Roko Vušković, Miroslav Živković, Jelena Potisk, Valentina Mezdić, Ana Gross, Marko Blašković, Fran Slogar, Marta Faullend Heferer na gitari, Mihael Paar na klarinetu, Janko Adamek na marimbi, Lucija Stanec na klaviru i Luka Ivir na bubnjevima.

Uz blagdanske zvuke, sve do vesele završnice, vodila ih je dirigentica Petra Vojvodić.

M.K.

 
29.12.2015.

Druga smotra samoborskih studenata glazbe

Predstavili se budući vrsni samoborski glazbenici

Druga smotra samoborskih studenata glazbe

Danas jedna od najboljih glazbenih škola u Hrvatskoj, naša Glazbena škola Ferdo Livadić, tijekom godina iznjedrila je brojne mlade glazbenike koji su svoje obrazovanje nastavili na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji ili na drugim poznatim europskim glazbenim sveučilištima i konzervatorijima. Ideja samoborskog ogranka Matice hrvatske bila je da naše samoborske studente glazbe okupi na svojevrsnoj smotri, na kojoj bi se ponovno predstavili samoborskoj publici i pokazali što i kako studiraju i napreduju.

U Galeriji Prica, jer suorganizatori smotre su Grad Samobor i Pučko otvoreno učilište, 27. prosinca svoje umijeće pokazali su Maksimilijan Borić na mandolini, Marta Stanec na violini (uz pratnju Lucije Stanec na klaviru), Ivo Tikvica na klarinetu, sopranistica Viktorija Đurđek, Antonio Škiljan i violinistica Kristina Mrčela, uz korepetitora Domagoja Guščića.

Voditelj smotre Ivan Mužanić najavio je još sedmero studenata, koji će se na ovoj smotri predstaviti u utorak, 29. prosinca, a to su Filip Mikuša, Marija Župančić, Jelena Magdalena Šarić, Antonio Pavlović, Lara Rimac, Eva Mach i David Topić.

Koncerti počinju u 19 sati, a ulaz je slobodan.

M.K.

 
29.12.2015.

U Dječjoj knjižnici traje Odmorko za sve koji žele kreativno provesti praznike

Odmorite se i učite u igri

U Dječjoj knjižnici traje Odmorko za sve koji žele kreativno provesti praznike

 
29.12.2015.

Tradicionalni Jekin Božićni koncert

Na kraju zapjevala i publika

Tradicionalni Jekin Božićni koncert

U nedjelju, 27. prosinca, u župnoj crkvi svete Anastazije, Hrvatsko pjevačko društvo Jeka Samobor održalo je svoj tradicionalni božićni koncert.

Na blagdan Svete Obitelji, koji se slavi prvu nedjelju po Božiću, kao i zadnjih desetak godina, koliko traje tradicija održavanja koncerata, ova glazbena obitelj počastila je božićnim pjesmama mnogobrojnu publiku okupljenu u crkvi.

Na samom početku veliki mješoviti zbor Jeke izveo je dvije tradicionalne pjesme, a zatim im se pridružio i mali Gradski dječji zbor Jeka, koji je i preuzeo glavnu ulogu u izvedbi pjesama iz Božićnog mira, mjuzikla za dječji, mješoviti zbor, sola i orgulje, a na tekst s. Bernardine Crnogorac.

Sjajnoj izvedbi doprinijele su u izvođenju skladbe To je velika milost i solistice Irena Kapor i Lidija Mezdić.

Podsjetimo da Jeka djeluje punih 140 godina bez prekida, da najmlađi član ima tri, a najstariji 72 godine.

Na kraju je i publika zapjevala s velikim i malim "jekašima" njihove pjesme Božić volim ja i pučku, svima dobro poznatu pjesmu U to vrijeme godišta.

Na kraju koncerta pjevačima je zahvalio župnik samoborski Davor Štuljan, izrazivši nadu da ova tradicija stara jedno desetljeće neće prestati i da će se nastaviti na radost svih.

Gordana Naglić

 

Božićno–novogodišnji koncert Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Druga smotra samoborskih studenata glazbe

U Dječjoj knjižnici traje Odmorko za sve koji žele kreativno provesti praznike

Tradicionalni Jekin Božićni koncert

Arhiva 2015

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002