11.09.2015.

Dječji odjel Gradsko knjižnice Samobor poziva djecu na jesenske radionice

Za svakoga ponešto, pa čak i za bebe i bake!

Dječji odjel Gradsko knjižnice Samobor poziva djecu na jesenske radionice

Draga djeco, naši članovi knjižnice, (ako i nisi član, dođi i pogledaj!)

Sigurno postoji jedan dan u tjednu kada možeš navratiti u knjižnicu.

Svoje slobodno vrijeme iskoristi da posjetiš naše zanimljive radionice koje počinju 21. rujna.

Sve radionice počinju u 18 sati i traju 1 sat.

Pročitaj i izaberi, a možeš doći i svaki dan:

Ponedjeljak:

RUČNI RAD – štrikanje, heklanje i još ponešto (za sve uzraste, pa čak i bake!)

Utorak (novo!):

ŠAH-MAT – u suradnji sa Šahovskim klubom Samobor, voditelj Vlatko Bublić (za školski uzrast, za početnike, za one malo bolje i, naravno, za velemajstore!)

Srijeda:

IGRE MOZGALICE – vježbamo mozak i jezik na zabavan način, voditeljica Marija Mapilele (predškolci i niži razredi osnovnih škola, stariji mogu samo gledati)

Četvrtak:

BRBLJAONICA NA FRANCUSKOM – dozvoljeno brbljanje, ali na francuskom, voditeljica Mirjana Komočar Ljubić (predškolci i prvi razredi osnovnih škola)

Petak:

IGRAONICA ZA BEBE – mogu puzati, slagati kocke, jesti, gledati slikovnice... sve uz svoje roditelje (za djecu do 3 godine)

 
11.09.2015.

U prolazu održan koncert samoborske Klape Poj "Mala ljetna muzika"

Očigledno – pogodak "u sridu"!

Samoborska Klapa Poj, na čelu sa svojim dirigentom i umjetničkim voditeljem Bojanom Pogrmilovićem, pokrenula je, nadamo se, cijeli ciklus koncerata naziva Mala ljetna muzika, od kojih je prvi održan u subotu, 12. rujna, na otvorenom prostoru u prolazu kod poznate slastičarnice istog naziva – U prolazu. U goste su pozvali svetonedeljsku Klapu Barun, koju također vodi maestro Pogrmilović.

Da su od prve pogodili "u sridu", bilo je jasno već po velikom odazivu Samoboraca i ljubitelja klapske pjesme na ovaj besplatan koncert. Posve je pogođeno i odabrano mjesto, na samom Trgu, a opet skriveno i opasano debelim zidovima okolnih zgrada, u kojem se ne čuje buka i glazba iz okolnih kafića, ali i vrijeme – kraj ljeta, kada se rado prisjećamo svih lijepih morskih stvari.

Tako su dvije naše prijateljske klape u miru, pred brojnom publikom, u akustički odličnom prostoru, naizmjence izvodile poznate obrade pučkih klapskih napjeva, kao i poznate standarde domaćih autora.

Zadovoljni bi trebali biti svi – i Klapa Poj kao organizator, i Grad Samobor kao pokrovitelj, i, najvažnije, sami izvođači, koji su otvorili posve nov koncertni prostor, za koji se nadamo da će se vremenom i još bolje urediti i postati stalno sastajalište za ljubitelje Male ljetne muzike.

M.K.

 

Dječji odjel Gradsko knjižnice Samobor poziva djecu na jesenske radionice

U prolazu održan koncert samoborske Klape Poj "Mala ljetna muzika"

Arhiva 2015

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002