06.07.2015.

Oskar znanja za učenike i nastavnike Glazbene škole Ferdo Livadić Samobor

Samoborci među najboljima

Oskar znanja za učenike i nastavnike Glazbene škole Ferdo Livadić Samobor

1. je srpnja u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, upriličena dodjela priznanja svim učenicima, studentima i nastavnicima koji su na državnom natjecanju solista i komornih sastava te orkestara u školskoj godini 2014./2015. osvojili prve nagrade u pojedinoj glazbenoj ili plesnoj disciplini i kategoriji. Za istaknuti je da, prema popisu nagrađenih učenika i studenata ove školske godine, to jest prema broju nagrada i raznovrsnosti disciplina u kojima su se natjecali nagrađeni učenici, Glazbena škola Ferdo Livadić zauzima sâm vrh navedene ljestvice, što je velik uspjeh, ako se uspoređuje broj učenika renomiranijih škola iz većih hrvatskih gradskih središta, kao i uvjeta u kojima učenici GŠ Ferdo Livadić svakodnevno marljivo vježbaju i uče pod paskom svojih mentora.

Navodimo stoga cjelovit popis nagrađenih učenika i nastavnika iz samoborske glazbene škole, kao i disciplina u kojima su osvojili 1. nagrade: u disciplini dua marimbi nagrađeni su: Morana Vugrin i Janko Adamek (nast. Goran Gorše), a među solistima – na bisernici: Petra Stanec i Marko Blašković (nast. Petra Vojvodić) i dvostruki dobitnik prve nagrade u dvije različite discipline: Sven Brajković - klavir (nast. Marijeta Tišlar) i solfeggio (nast. Brankica Božić). Nagrade su im uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Vedran Mornar i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković.

Svečanosti dodjele priznanja učenicima i nastavnicima GŠ Ferdo Livadić pridružila se i od srca im čestitala na ovogodišnjim uspjesima viša savjetnica za umjetničke škole pri AZOO-u Alica Hergešić, prof., te ravnateljica GŠ Ferdo Livadić Zdenka Merčep, prof.

S.S.

 
06.07.2015.

FA Mladost vratio se s turneje po Bosni i Hercegovini

Oduševili sve u susjedstvu

FA Mladost vratio se s turneje po Bosni i Hercegovini

Folklorni ansambl Mladost vratio se s turneje po Bosni i Hercegovini, gdje je sudjelovao na CIOFF-ovom festivalu Dani kosidbe u Kupresu. Za one koji ne znaju, CIOFF je Svjetska udruga folklornih festivala.

Osim u Kupresu, ansambl je nastupio u Međugorju i Sarajevu, u sklopu ljetnog festivala Baščaršijske noći. Nastupili su i ansambli iz Kolumbije, Slovačke, Sjevernog Cipra te Ansambl Gorjanac iz Gorjana kod Đakova.

Prema općoj ocjeni publike i organizatora, unatoč vrlo dobrim stranim izvođačima, najviše ih je fascinirao naš samoborski ansambl, i to zbog ujednačene i visoke kvalitete u svim komponentama folklornog izraza (ples, pjevanje, sviranje, vrhunske koreografije i glazbene obrade).

FA Mladost, iako na svom repertoaru ima koreografije iz cijele Hrvatske, ovaj se puta predstavio koreografijama iz Samobora, Bilogore, Međimurja, Podravine i zaprešićkog kraja.

S.S.

 

Oskar znanja za učenike i nastavnike Glazbene škole Ferdo Livadić Samobor

FA Mladost vratio se s turneje po Bosni i Hercegovini

Arhiva 2015

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002