19.06.2015.

Koncert Samoborskog puhačkog ansambla Camerata Cantilly u franjevačkoj crkvi

Svjetska praizvedba samoborskih puhača

Koncert Samoborskog puhačkog ansambla Camerata Cantilly u franjevačkoj crkvi

U samo godinu dana Samoborski puhački ansambl Camerata Cantilly stekao je vjernu publiku, koja je prepoznala sjajne muzičare i kvalitetne i zanimljive izvedbe klasične glazbe, jednako kao i one suvremenijeg datuma.

Svoju prvu godišnjicu djelovanja obilježili su u četvrtak, 18. lipnja, dvodjelnim koncertom u samoborskoj franjevačkoj crkvi Uznesenja Marijina i brojnim ljubiteljima klasike podarili još jedan izniman glazbeni doživljaj. Vođeni sigurnom rukom svojeg osnivača, umjetničkog voditelja, skladatelja i pedagoga, našeg Samoborca Mihaela Paara, članovi Camerate Cantilly – fagotisti Aleksandar Čolić i Vasko Lukas, kontrabasistica Helena Babić, oboistice Vittoria Palumbo i Katarina Grubić, rogisti Miro Markuš i Zoran Katić, uz klarinetiste Mihaela Paara i Brunu Philippa, svi redom glazbenici svjetske reputacije, proveli su nas kroz stoljeća glazbe, koja je u njihovoj izvedbi živa, primamljiva, prijemčiva i svima razumljiva.

Topli i čisti zvukovi "bezvremenih" skladbi iz pomno odabranog repertoara – Mozartova Uvertira Figarovog pira, Partita za puhače u B-duru Franza Krommera i Slavenski ples br. 8 u g-molu Antonina Dvořáka - razlijegali su se dvoranom crkve i mamili pljesak prisutnih. Drugi dio koncerta bio je posvećen suvremenim skladateljima, a predstavljena je i prva međunarodna suradnja ansambla uz praizvedbu Fuge za puhački oktet i kontrabas Vincenta Alexandra Jockina, koju je ovaj francuski skladatelj povjerio upravo Camerati Cantilly.

Dodatnu pozornost plijeni i podatak da ansambl od njegovog osnutka prati desetak samoborskih obitelji i ljubitelja klasične glazbe, koji im i financijski pomažu u realizaciji koncerata i ostalih projekata, na čemu su im glazbenici iznimno zahvalni.

M.K.

 
19.06.2015.

Preuređuje se Gradska knjižnica Samobor

Zbog promjene poda, promjene u radnom vremenu

Preuređuje se Gradska knjižnica Samobor

Odjel za odrasle Gradske knjižnice Samobor će 23. i 24. lipnja 2015. biti zatvoren radi zamjene podnih obloga.

Knjige možete vratiti na Odjel za djecu i mladež, ali obratite pažnju na ljetno radno vrijeme.

Djelatnici knjižnice zahvaljuju na razumijevanju.

S.S.

 

Koncert Samoborskog puhačkog ansambla Camerata Cantilly u franjevačkoj crkvi

Preuređuje se Gradska knjižnica Samobor

Arhiva 2015

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002