27.09.2015.

U Foto galeriji Lang otvorena je izložba Aleksandra Kujučeva

Zbilja, brate, ima li u svemiru salate?

U Foto galeriji Lang otvorena je izložba Aleksandra Kujučeva

27. je rujna u Foto galeriji Lang otvorena izložba srpskog modnog fotografa Aleksandra Kujučeva pod nazivom "Svemirski brate ima li na mesecu zelene salate".

"Aleksandar Kujučev je autor koji je zainteresiran za ljude, njihova lica i tijela. No, umjesto da ih samo vizualno reproducira, on na fotografijama stvara kompozicije koje ukazuju na njihovu suštinu. Ljudske oblike traži i u plastičnim figuricama na kojima intervenira tako da ih uvećava do gigantskih proporcija i plasira ih kao zastrašujuća bića.

Samo fotografirati ili se ozbiljno posvetiti kreiranju fotografije? Kada se radi o Aleksandru Kujučevu (1965.), o autoru koji odlično vlada postprodukcijom i manipulacijom digitalne slike, uvijek je u pitanju realizacija unaprijed smišljenog koncepta. Mogućnosti koje pruža digitalna manipulacija ne stimuliraju samo maštu ovog fotografa. One oslobađaju rezonantnost, tj. više mogućih nivoa čitanja unaprijed poznatih predstava. Svako tko želi upoznati se s Kujučevim iz hibridne kompozicije mnogobrojnih primijenjenih elemenata, pročitat će jedinstvenost...", između ostaloga piše Maja Čirić u popratnim materijalima izložbe.

O autoru

Aleksandar Kujučev (Beograd, 1965.) srpski je modni fotograf. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu kao grafički dizajner i fotograf. Samostalno je izlagao širom Jugoslavije te u SAD, Francuskoj i Japanu, a intervju i fotografije su mu objavljene u prestižnom francuskom magazinu Photo.

Izložba je otvorena do 18. listopada.

Foto galerija Lang otvorena je subotom i nedjeljom, od 11 do 13 i od 16 do 19 sati ili po dogovoru na tel.: 091/7300-485.

R.Š.

 
27.09.2015.

Dvostruki subotnji program uz pijanista Karla Ivančića i Ansambl Dialogos

Prošlogodišnji dobitnik opravdao nagradu

Drugi dan 40. Samoborske glazbene jeseni donio je dvostruki program uz pijanista Karla Ivančića i Ansambl Dialogos. Početak je pripao mladom pijanistu Karlu Ivančiću, prošlogodišnjem dobitniku Nagrade grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja na 11. Međunarodnom natjecanju Ferdo Livadić. On je u Galeriji Prica svirao Sonatu za klavir br. 6 u e-molu, D.566 Franza Schuberta, Etidu za klavir br. 6 u a-molu iz Velikih etida prema Paganiniju Franza Liszta, Andante spianato i Veliku briljantnu polonezu, op. 22 Frederica Chopina te Moments musicaux, op. 16 Sergeja Rahmanjinova. Publika je nadahnutu izvedbu nagradila pljeskom i izmamila dodatak, a u njemu čula i Uspavanku Dore Pejačević.

U franjevačkoj crkvi potom je nastupio Ansambl Dialogos predvođen Katarinom Livljanić, a na programu se našla Judita - Biblijska pripovijest iz renesansne Hrvatske prema tekstu Marka Marulića. Brojni uzvici bravo i dugotrajan pljesak okupljenih pokazatelj je kvalitete ovog djela, cjelokupne izvedbe i atmosfere, koja će ostati u trajnom sjećanju. Uz Katarinu Livljanić (glas, umjetničko vodstvo, izbor teksta i glazbena rekonstrukcija), Ansambl Dialogos činili su Albrecht Maurer (viela, lirica), Norbert Rodenkirchen (flaute, dvojnice), Sanda Herzić (režija, scena, kostimi), Marie Bellot (koncepcija i realizacija svjetla) te Bratislav Lučin (jezični savjetnik).

M.Š.

Najava za nedjelju

Samoborska glazbena jesen u nedjelju, 27. rujna, nudi u programu prvu večer 12. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić. Publici u Galeriji Prica od 18 sati predstavit će svoje recitale Latica Anić (violončelo), duo Danijel Gašparović i Nikola Kos (klavir), Maksimilijan Borić (mandolina) i Zvonimir Krpan (violina). Ponedjeljak i utorak bit će, također, u znaku natjecanja mladih glazbenika, a počinju i prvi koncerti Marimba Weeka.

 

U Foto galeriji Lang otvorena je izložba Aleksandra Kujučeva

Dvostruki subotnji program uz pijanista Karla Ivančića i Ansambl Dialogos

Arhiva 2015

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002