23.11.2015.

Samoborski kazalištarci obilježili Noć kazališta

Od nemilih prekida do kauboja

Samoborski kazalištarci obilježili Noć kazališta

Noć kazališta i u našem gradu obilježena je besplatnim kazališnim predstavama u izvedbi Amaterskog kazališta POU Samobor PAX. Nakon što su se dan prije vratili iz Gospića, u kojem su odigrali svoju sjajnu i najnagrađivaniju predstavu Devet najgorih prekida svih vremena, PAX-ovci su u subotu, 21. studenoga, ovom svojom predstavom ponovno razveselili Samoborce, koji su opet ispunili kino dvoranu da bi zapljeskali našim mladim glumcima, sada već dobro poznatim i izvan Samobora.

Prije njih svoje glumačko umijeće pokazali su i mlađi PAX-ići, izvevši svoju predstavu Sitnice život znače, kojom plijene pažnju i ubiru simpatije publike navikle na sjajne izvedbe naših kazalištaraca.

Sve je završilo projekcijom filma Kauboji, nastalog prema istoimenoj hit predstavi Saše Anočića i Teatra Exit, pa je tako naša domaća publika i bez odlaska u Zagreb mogla uživati u Noći kazališta.

M.K.

 
23.11.2015.

Zajednički koncert Folklornog ansambla Mladost i Slovačkog kulturno-umjetničkog društva Jednota iz Šida

Donijeli nam lijepi dar

Tijekom gotovo četiri i pol desetljeća postojanja, samoborski Folklorni ansambl Mladost uspostavio je brojne veze s kulturno-umjetničkim društvima i folklorašima diljem zemlje i svijeta. Tako im svake godine u goste dolaze dragi prijatelji, s kojima onda par puta godišnje Samoborce počaste zajedničkim koncertom.

U petak, 20. studenoga, uz FA Mladost, tradicionalne pjesme i plesove slovačke narodne manjine u Republici Srbiji predstavili su brojnim posjetiteljima te večeri u samoborskom kinu članovi Slovačkog kulturno-umjetničkog društva Jednota iz Šida. Koliko je širok Srijem, toliko su široke i njihove duše, jer Slovaci su se na ovo područje doselili još početkom 19. stoljeća i najveća su nacionalna manjina u Šidu, a brojnim aktivnostima, brižnim čuvanjem svojih običaja i stečenim ugledom uvelike doprinose gradu i sredini u kojoj žive.

Domaćini su nas pak opet poveli na glazbeno-plesni put od Slavonije, preko Murtera, Samobora i Podravine, do svima dragog Međimurja, pokazavši tek dio raznolikosti ogromnog bogatstva koje posjedujemo, ali i umijeće plesača, pjevača i svirača svih generacija, koji svoje znanje vjerno i znalački prenose kroz FA Mladost i na mladost koja tek stasa.

Koncert FA Mladost, pod vodstvom Ivančice, Bojana, Jane i Frana Pogrmilovića, i SKUD-a Jednota, čije sekcije vode Jelena Hovau, Nataša Kolar i Alen Feltau, Samoborcima je te večeri bio zaista "ljepi dar".

M.K.

 

Samoborski kazalištarci obilježili Noć kazališta

Zajednički koncert Folklornog ansambla Mladost i Slovačkog kulturno-umjetničkog društva Jednota iz Šida

Arhiva 2015

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002