22.04.2015.

Koncert crnačkih duhovnih pjesama u izvedbi Bojana i Jane Pogrmilović u Galeriji Prica

"Kakve li večeri, kad zvijezde izlaziti počnu"

Koncert crnačkih duhovnih pjesama u izvedbi Bojana i Jane Pogrmilović u Galeriji Prica

"Kakvog li jutra, kad zvijezde padati počnu" bio je naziv koncerta crnačkih duhovnih pjesama održanog u utorak, 21. travnja, u Galeriji Prica. No, te večeri zvijezde nisu padale. Dapače, pred samoborsku publiku izašli su Jana i Bojan Pogrmilović u pratnji prijatelja i kolege glazbenika Uberta Pieronija, koji ih je pratio na glasoviru, dok su otac i kćer pred brojnim poklonicima izvodili uglavnom svima poznate pjesme, podižući oduševljenje publike sa svakom novom izvedbom.

Dueti i sola Jane (mezzosopran) i Bojana (bariton), uz njihove prigodne najave, približile su nam čitav jedan glazbeni svijet, čija su duhovnost i glazbeni izričaj ostavili neizbrisiv trag u povijesti glazbe općenito.

Zbilja više nije potrebno ponavljati umjetničke domete "dinastije Pogrmilović" (ovaj puta izostali su, samo na pozornici, mama Ivančica i sin Fran), jer teško je i pobrojati sve profesionalne uspjehe Bojana Pogrmilovića; od Lada, Cesarica, Samoborki, samostalne pjevačke karijere i pedagoga u glazbenim školama, pa ćemo više naglasiti Janu, koja je, nakon punih 17 godina pjevanja, izrasla i dorasla u sjajnu pjevačicu, koja suvereno parira i nosi svoje dionice. A o sjajnom Janinom izgledu, koliko god mi nijekali i to je dio očekivanog profesionalizma, teško da će itko imati kakvu primjedbu.

No, vratimo se glazbi. Uberto Pieroni, pijanist, čembalist, orguljaš, skladatelj i producent, pratio je u svojoj glazbenoj karijeri brojna slavna imena i realizirao u svojem studiju različite projekte, za koje je primio značajna priznanja i nagrade. Na ovom koncertu bio je Jani i Bojanu, uz instrumentalnu pratnju, u dijelu programa i vokalno ravnopravan partner.

Ovaj zajednički koncert opravdao je sva očekivanja pa s nestrpljenjem iščekujemo novo druženje i neko novo glazbeno iznenađenje od obitelji Pogrmilović.

M.K.

 
22.04.2015.

Druženje članova Kluba ljubitelja umjetnosti u Pučkom otvorenom učilištu

Potvrđeno: Samoborci vole umjetnost

Druženje članova Kluba ljubitelja umjetnosti u Pučkom otvorenom učilištu

Ujesen prošle godine, s dolaskom ravnateljice Jelene Vojvode, pri samoborskom Pučkom otvorenom učilištu osnovan je i Klub ljubitelja umjetnosti. Bio je to poziv svim Samoborcima da, uz pogodnosti koje članstvo u klubu nosi i kroz bolje informiranje, u još većem broju posjećuju kulturna i ostala događanja koje organizira POU.

Nakon osnivanja kluba, u koji se do sada učlanilo više od 200-tinjak Samoboraca, članovi su pozvani na koktel druženje u utorak, 24. travnja, u prostoru predvorja kina, u kojem se i inače održavaju domjenci nakon koncerata ili izložbi.

Brojne prisutne članove, koji su tijekom druženja izmjenjivali pohvale, kritike i iskustva s onih događanja kojima su prisustvovali, pozdravila je ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda. Još jednom je naglasila zašto i s kojom namjerom je klub osnovan te pozvala članove da svojim sugestijama, primjedbama i idejama doprinesu radu POU-a i tako u konačnici i sebi priušte ono što bi rado vidjeli na samoborskoj kulturnoj sceni.

Osnivanje Kluba ljubitelja umjetnosti, u koji se možete učlaniti besplatno, tako je i formalno potvrdilo ono što već dugo znamo: Samoborci vole umjetnost.

Pridružite mu se i vi!

M.K.

 

Koncert crnačkih duhovnih pjesama u izvedbi Bojana i Jane Pogrmilović u Galeriji Prica

Druženje članova Kluba ljubitelja umjetnosti u Pučkom otvorenom učilištu

Arhiva 2015

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002