21.01.2015.

PAX poziva na novu predstavu

Dođite na Igru snova

PAX poziva na novu predstavu

Pučko amatersko kazalište Samobor, ili jednostavno PAX, poziva vas na predstavu Igra snova, koja će se održati u petak, 23. siječnja, u 20 sati u kino dvorani POU Samobor.

Ovo je njihova najnovija predstava koju su sami stvarali, a režirao ju je poznati hrvatski redatelj Robert Raponja. Nakon Prizora iz stvarnog života, ovo je bio zanimljiv i inspirativan nastavak suradnje s njim, a glumačka je skupina izuzetno ponosna na rezultat.

Predstavu Igra snova pretpremijerno su izveli na Smotri amaterskih kazališta Zagrebačke županije, koja je 12. i 13. travnja bila održana u Križu. Predstava je od stručnog žirija dobila posebnu pohvalu za inovativnost u amaterizmu.

T.I.

 
21.01.2015.

Održana međugradska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo

Bogumilci se islazali

Održana međugradska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo

Ovogodišnji LiDraNo, međugradska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika samoborskih osnovnih škola i Osnovne škole Sveta Nedelja, kojemu je škola domaćin bila Osnovna škola Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, održan je u utorak, 20. siječnja, u samoborskoj kino dvorani. Na županijsku smotru, koja će se također održati u Samoboru 2. veljače prošlo je, prema ocjenama prosudbenog povjerenstva, pet literarnih, jedan novinarski rad, tri skupna i dva pojedinačna scenska nastupa. S najviše glasova na županijski LiDraNo ide literarni rad Pravi put Lovre Rimca (OŠ Bogumila Tonija, mentorica Ivana Golić), zatim Veter Marcele Babić (OŠ Milana Langa, mentorica Valentina Mahović), Fantastične leteće papuče bake Marice Filipa Matošina (OŠ Sveta Nedelja, mentorica Branka Krajačić), Prijateljstvo Lee Karasman (OŠ Bogumila Tonija, mentorica Ivana Golić) i Zimski nokturno Patricije Vegel (OŠ Milana Langa, mentorica Ljiljana Cvetković).

Osvrt na emisiju Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića od 16. studenog prošle godine, u kojoj je gost bio Marijan Gubina iz Dalja, novinarski je rad Mie Pečnik (OŠ Sveta Nedelja) koji ide dalje, a od 13 pojedinačnih i skupnih dramsko-scenskih nastupa na županijsku smotru ide recital In memoriam Vukovar Siniše Glavaševića, u izvedbi učenika OŠ Bogumila Tonija, zatim igrokaz Začarana glazbenica Mire Gavrana, također grupa iz OŠ Bogumila Tonija te predstava Kako su slova krenula u osvajanje dječjih srdaca Ane Narandžić, koju su pripremili učenici OŠ Samobor.

Od pojedinačnih izvedbi najboljom je ocijenjen recital Moj dom Silvija Strahimira Kranjčevića, recitatora iz Osnovne škole Rude, te monolog Stjepana Lice Ljubav nikad ne prestaje, u interpretaciji učenika Osnovne škole Bogumila Tonija.

Učenike, njihove mentore i ravnatelje škola pozdravili su na početku ravnatelj škole domaćina Goran Lesjak i predstavnik samoborskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Marijan Kižlin.

M.K.

 

PAX poziva na novu predstavu

Održana međugradska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo

Arhiva 2015

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002