31.05.2015.

Koncertom Gradske glazbe završen 11. Jazz festival Samobor

Na kraju se okušale i domaće snage

Koncertom Gradske glazbe završen 11. Jazz festival Samobor

Nakon pokretanja Jazz festivala Samobor i dosadašnjih 10 uspješnih izdanja u organizaciji Gradske glazbe Samobor, ovogodišnji 11. festival održan je uz ponešto izmijenjen koncept.

Protegnuvši se na čak tri vikenda, od 16. do 31. svibnja, najprije je do petka, 29. svibnja, održan klupski dio, koji se odvijao u Caffe baru Havana. Festival su tako u četvrtak otvorili gosti iz Koprivnice Praline & Fast Food Acoustic, a sljedeći dan bio je rezerviran za nastup Blue World Tria (E. Gabrić - M. Navračić - I. Gazibara). Subota sljedećeg vikenda bila je posvećena bluesu, a nastupili su poznati glazbenici iz pulskog Delta Blues Ganga.

Velika završnica je krenula već u četvrtak koncertom Atma Mundi Ensemblea i Zorana Majstorovića, u petak je brojnu publiku privukla Tamara Obrovac i njezin Transhistria Ensemble, nakon čega su se nastupi preselili pod šator na Trgu kralja Tomislava. Samoborci su u subotu mogli zaplesati uz svima znani Cubismo, a zadnje nedjelje tradicionalno su se predstavili domaćini, Gradska glazba Samobor, i njihovi gosti.

Pod ravnanjem Roberta Polgara izveli su brojne domaće i strane poznate standarde, predstavili dio pjesama s novog CD-a koji izlazi na jesen, a ugostili su Ervina Baučića, Singrlice, Đanija Stipaničeva, Lelu i Joea Kaplowitza, dok su se na svojim instrumentima kao solisti iskazali Filip Jurčić i Filip Novosel.

M.K.

 
31.05.2015.

Završna predstava Plesne grupe Burka

"Undo/Redo" za kraj sezone

Završna predstava Plesne grupe Burka

U velikoj dvorani Out fit centra Samobor Plesna grupa Burka održala je u subotu, 30. svibnja, svoju završnu plesnu predstavu. Prije nego što će otići na ljetnu stanku, pred brojnom publikom plesačice su izvele "Undo/Redo", svoj najveći ovogodišnji plesni projekt, u kojem sudjeluju članice svih dobnih skupina: Lana Geušić, Eva Govekar, Lara Hofer, Mirta Jakobović, Ana Jurković, Ema Jurković, Karla Koletić, Leonarda Lebegner, Iskra Polonijo, Zara Stern, Eva Zečević i Ana Znika (mlađi školski uzrast) te Eva Kolbas, Dorija Pandža, Marta Stojanović, Nika Tatarević, Lu Turković i Klara Znika (stariji uzrast).

Najesen nas čekaju neke nove plesne predstave iz sjajne radionice Nede Marović Turković i Zlatka Turkovića.

I.H.

 
31.05.2015.

Izložba Svetonedeljske vedute u povodu Dana grada Svete Nedelje

Kaleidoskop talenta, marljivosti i velikog pregnuća

Izložba Svetonedeljske vedute u povodu Dana grada Svete Nedelje

Proslava Dana grada Svete Nedelje započela je svečanim otvorenjem izložbe Svetonedeljske vedute. Svoje radove izložili su članovi Matice hrvatske iz Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića, a pridružile su im se i članice Društva žena Novi milenij iz Svete Nedelje.

Profesor Željko Nemec, voditelj Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, istaknuo je kako na ovoj izložbi imamo priliku vidjeti šarolik presjek recentnog stvaralaštva.

Izložbu je nazvao ″kaleidoskopom talenata, marljivosti i velikog pregnuća koje treba nagraditi, jer uvelike doprinosi kulturnim životima ovih triju prijateljskih gradova“.

Predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, profesor Ervin Škacan zahvalio je prisutnima na velikom odazivu i podršci svim dosadašnjim projektima Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, koji je lučonoša kulture u najmlađem hrvatskom gradu. Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, istaknuvši kako će uskoro Sveta Nedelja imati puno moderniji i prikladniji prostor za postavljanje ovako lijepih izložbi.

Izložba će se početkom lipnja preseliti u Zaprešić, a zatim i u Samobor, u Galeriju Prica.

P.K.

 

Koncertom Gradske glazbe završen 11. Jazz festival Samobor

Završna predstava Plesne grupe Burka

Izložba Svetonedeljske vedute u povodu Dana grada Svete Nedelje

Arhiva 2015

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002