04.05.2015.

Dan otvorenih vrata Glazbene škole Ferdo Livadić

Raznovrsno i upečatljivo

Dan otvorenih vrata Glazbene škole Ferdo Livadić

U subotu, 18. travnja, u prostorijama Glazbene škole Ferdo Livadić po prvi puta je održano predstavljanje škole javnosti, pod nazivom Dan otvorenih vrata, kojim je ova glazbena škola ponudila niz korisnih informacija o programima koje nudi, kao i o uvjetima upisa u sve svoje odjele i nastavne stupnjeve: predškolski stupanj, osnovnu glazbenu školu, pripremne razrede, te srednju glazbenu školu.

Tijekom središnjeg događanja u dvorani Glazbene škole ravnateljica Zdenka Merčep upoznala je sve prisutne sa školom i njenim programima te predstavila pročelnike pojedinih školskih odjela (Odjel za glasovir, harmoniku i udaraljke, Gudački odjel, Puhački odjel, te Odjel za teoriju glazbe, solo pjevanje i orgulje), kao i njihovu djelatnost. Potom su se prisutnima obratili predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Branimir Šiljak, a zatim i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je ovu manifestaciju ujedno proglasio otvorenom. Otvorenju je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat te brojni novinari.

Nakon pozdravnih i uvodnih riječi izveden je i prigodan kratak program, na kojem su nastupili Dječji zbor GŠ Ferdo Livadić pod ravnanjem Stanke Košćak, prof., uz klavirsku pratnju Željke Spinčić, prof., a potom Anthea Barać, 3.r. srednje solo pjevanja (klasa prof. Branke Cvetković), uz klavirsku pratnju Svena Brajkovića, 3.r. srednje (klasa prof. Marijete Tišlar), te prof. trube Marija Magaša i trombona, prof. Nenada Grahovca. Uslijedili su razgovori pročelnika pojedinih odjela (klavirskog - Antonija Kosić, prof., puhačkog - Mario Magaš, prof., gudačkog - Zdenka Japec, prof., teoretskog - Branka Cvetković, prof.) sa zainteresiranima, koji su ih zatim poveli po učionicama gdje su se održavali ogledni satovi instrumenata i solo pjevanja, a zainteresirani su po želji mogli zasvirati i isprobati instrumente na licu mjesta i uz stručnu podršku i savjete nastavnika.

Vrlo živo i veselo bilo je i na hodniku škole uz izložbu instrumenata, a za bolje snalaženje prisutnima su bili na ispomoći i dežurni učenici Srednje glazbene škole. Za nadati se je da je ovo predstavljanje ostavilo lijepe i upečatljive prve dojmove kod njenih budućih polaznika, kao i njihovih roditelja, te da je škola i na ovaj način pokazala svoju raznovrsnost i velik broj mogućnosti koje se otvaraju upisom njenih programa.

Tatjana Gaćeša

FOTO: Učenici udaraljki sa županom Stjepanom Kožićem, predstavnicima Grada Samobora Jurom Horvatom i Branimir Šiljkom te ravnateljicom škole Zdenkom Merčep

 

Dan otvorenih vrata Glazbene škole Ferdo Livadić

Arhiva 2015

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002