03.11.2015.

PAX-ovci svojom predstavom Devet najgorih prekida svih vremena i dalje osvajaju nagrade

U Bjelovaru čak četiri nagrade

PAX-ovci svojom predstavom Devet najgorih prekida svih vremena i dalje osvajaju nagrade

Predstava Devet najgorih prekida svih vremena samoborskog Amaterskog kazališta PAX proglašena je najboljom predstavom na 6. međunarodnom festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru, održanom tijekom listopada. Osim tog velikog priznanja, ansambl mladih samoborskih glumaca višestruko je nagrađen i na 5. Festivalu komedija u Bjelovaru, na kojem su nastupili krajem rujna.

Svakom novom izvedbom svoje predstave PAX-ovci osvajaju srca publike na festivalima diljem Hrvatske. Posljednje priznanje stiglo je iz Belog Manastira, na čijoj su pozornici PAX-ovci zaigrali "Prekide" u subotu, 24. listopada. Oduševljena publika nagradila je Samoborce velikim pljeskom i pohvalama, a stručna komisija, koja je imala zadatak među 12 predstava iz zemlje i inozemstva odabrati najbolju, odlučila je da to bude upravo predstava Devet najgorih prekida svih vremena.

Sredinom rujna PAX-ovci su gostovali u Bjelovaru na 5. Komedija festu, na čijem su se repertoaru našle ponajbolje komedije kazališnog amaterizma u Hrvatskoj. Publika je nastupom Samoboraca ponovno bila razdragana, a PAX-ovci su iz Bjelovara kući ponijeli čak četiri zaslužene nagrade te se mogu pohvaliti i s dvije nominacije. Ovaj puta nagrađeni su za najbolju scenografiju predstave, za koju je zaslužna samoborska Riječanka Lana Predojević. Glumci Nikola Telišman i Vjekoslav Leonard Prčić osvojili su nagrade za najbolje sporedne muške uloge, a cijelom ansamblu pripala je nagrada za najbolju režiju, što je izuzetno važno priznanje obzirom da su predstavu po prvi puta režirali sami. PAX-ovci su u Bjelovaru još bili nominirani za najbolju kostimografiju i najbolju predstavu u cjelini.

Osim što su u posljednje vrijeme svojim nastupima razveselili publiku brojnih festivala na kojima su gostovali, predstavu su u povodu Dana grada Samobora, 16. listopada, poklonili samoborskim srednjoškolcima, koji su ih također nagradili burnim pljeskom, smijehom i ovacijama.

S predstavom Devet najgorih prekida svih vremena PAX-ovci su dosad nastupili osam puta, a do kraja kalendarske godine čekaju ih još dva nastupa. Mladi će glumci krajem mjeseca gostovati u Gospiću, a za Noć kazališta, 21. studenog, još će ih jednom imati priliku pogledati domaća samoborska publika za koju najviše vole igrati. Time će upravo "Prekidi" biti njihova naizvođenija predstava od početka djelovanja kazališta 2002. godine do danas.

M.I.

 

PAX-ovci svojom predstavom Devet najgorih prekida svih vremena i dalje osvajaju nagrade

Arhiva 2015

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002