28.12.2009.

Božićni koncert HPD Jeka u župnoj crkvi sv. Anastazije

Bolje od šopingiranja i "božićnog ludila"

Božićni koncert HPD Jeka u župnoj crkvi sv. Anastazije

Već po tradiciji Hrvatsko pjevačko društvo Jeka priređuje krajem godine svoj Božićni koncert.

Kada utihne "božićno ludilo" i kad se nakon blagdana pitate što se trebalo dogoditi, a nije se dogodilo, jer ste bili prezauzeti spremanjem, planiranjem, kuhanjem, "šopingiranjem" i s još sigurno desetak "važnih" stvari, tada je Jekin Božićni koncert mogućnost da se prisjetite i proniknete u duhovni misterij Isusova rođenja.

Tako je bilo i 28. prosinca na koncertu u župnoj crkvi sv. Anastazije. Samoborskoj publici Jekini pjevači s mo. Josipom degl´Ivelliom ponudili su djela domaćih i stranih autora, na hrvatskom i latinskom jeziku.

Zbor se, sa solistima Lidijom Mezdić i Franjom Bedeničićem, predstavio izvodeći skladbe Kamenjarina (Rekoše proroci), tradicionalne (Klanjam ti se kraljiću i Adeste fideles) te, u obradi mjuzikla, Božićnim mirom, koji je na tekst sestre Bernardine Crnogorac napisao mo. Josip degl´Ivellio.

U skladbama Exultate deo (Cecchini) i Zdravo Marijo (Muhvić) nastupio je redovni gost, solist Mladen Kahlina, a izveden je i oratorij Antonia Vivaldia za sola, zbor i orgulje Beatus vir. Kao solistice nastupile su članice zbora crkve sv. Pavla iz Zagreba, Antonija Ivković i Jasna Novak.

Vrijedi spomenuti i sjajnu klavirsku pratnju mr.art. Krešimira Haasa, dugogodišnjeg pratitelja Jeke na koncertima.

Oni koji su propustili Božićni koncert u Samoboru, mogu ga odslušati u župnoj crkvi Krista Kralja u Domaslovcu, u nedjelju, 10. siječnja 2010., nakon mise u 18 sati.

Lidija Mezdić

 
28.12.2009.

Blagdanski koncert klape Samobor

Pohitimo u Betlehem

Blagdanski koncert klape Samobor

U franjevačkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo na blagdan svetog Stjepana, neposredno nakon večernje svete mise, svoj koncert održala je Klapa Samobor. Sam naziv koncerta Pohitimo u Betlehem odavao je njegov karakter, a i u konferansama između pjesama rečeno je da Klapa Samobor želi s nekoliko božićnih pjesama i kolenda oživiti baštinu predaka. Stoga su čitani i narodni običaji na Badnjak i sam Božić. Publika u punoj franjevačkoj crkvi pljeskom je nagrađivala svaki napjev, pokazujući da uživa u interpretaciji i izabranom programu pjesama. Na kraju koncerta dugotrajnim pljeskom nagradila je članove klape i njihovog voditelja Ljubu Stipišića Delmatu.

M.Š.

 

Božićni koncert HPD Jeka u župnoj crkvi sv. Anastazije

Blagdanski koncert klape Samobor

Arhiva 2009

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002