08.01.2009.

Tamburaško društvo Ferdo Livadić održalo svoj tradicionalni blagdanski koncert

Potvrdili reputaciju odličnosti

Tamburaško društvo Ferdo Livadić održalo svoj tradicionalni blagdanski koncert

Red mjuzikla, red opera, pokoja opereta, i sve to lijepo zapakirano u božićni poklon. Još kada kažemo da je riječ o koncertu održanom u samoborskom kinu, između Božića i Nove godine i da je sve odsvirano na tamburama, zna se da govorimo o tradicionalnom božićnom koncertu Tamburaškog društva Ferdo Livadić.

O interesu za ovaj koncert dovoljno govori podatak da su Ferdići morali održati dva koncerta u jednom danu. Dok je kino dvorana za prvi koncert, održan u 18 sati, bila gotovo ispunjena, za drugi koncert se tražila karta više. Je li to bilo zbog dobrog glasa Ferdića, koji već dugi niz godina održavaju atraktivne božićne koncerte, zbog zanimljivog programa ili zbog renomiranih gostiju, teško je reći, no i ovog su puta visoka očekivanja u potpunosti opravdana.

U vrijeme kada je rasla napetost političkih odnosa Slovenije i Hrvatske, TD Ferdo Livadić je pokazalo da umjetnost ne poznaje granice te je kao gost nastupio vokalni ansambl Solzice iz Brežica. Kao solistica iz Slovenije je došla i Marjetka Podgoršek – Horžen, koja je pokazala da, osim što može pjevati na hrvatskom (Morala je biti sudba i Idu cajti iz mjuzikla Janica i Jean, Daleko me biser mora iz operete Mala Floramye), posjeduje i zavidne pjevačke sposobnosti koje su potrebne za izvođenje opernih skladbi poput O mio bambbino caro iz opere Gianni Schicchi.

Osoba koja je sigurno dodatno obogatila ovogodišnji božićni koncert Livadića je još jedan solist, novopečeni Samoborac - Đani Stipaničev. I dok je u prvom dijelu koncerta u duetu s Marjetkom nazdravljao uz napitnicu iz opere Traviata, u drugom se dijelu, posvećenom uglavnom mjuziklima, divio imenu Marija u istoimenoj ariji iz mjuzikla Priče sa zapadne strane, a njegova interpretacija pjesme I Got Life iz mjuzikla Kosa nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim. Kao solisti još su nastupili i Bojan Pogrmilović s If I Were a Rich Man i Sunrise, Sunset, komadima iz mjuzikla Guslač na krovu te mlada pjevačica Darka Veronika Bišćan koja je izvela Usamljenog kozara iz mjuzikla Moje pjesme, moji snovi. Spektakl su upotpunile i članice i članovi Folklornog ansambla Mladost, koji su otplesali can-can u nešto drugačijem aranžmanu; spojivši slavonsko kolo s prepoznatljivom francuskom temom. Vokalnu potporu koncertu dale su Samoborke, a na tijesnoj pozornici našlo se mjesta i za mlađi orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić, tako da je za vrijeme zadnje pjesme Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, jalta pozornica zaista bila premala za sve koji su nastupili na koncertu. Dirigentsku palicu tijekom večeri izmjenjivali su Petra Vojvodić, Anamarija Šimičić i Bojan Pogrmilović.

I.V.

 
08.01.2009.

Koncert Mlađeg orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Ima, ima, ima mladih ptića, u tom gnijezdu još je Livadića!

Koncert Mlađeg orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Mlađi orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić 17. prosinca 2008. godine u prepunoj dvorani Hrvatskog doma održao je blagdanski koncert pod ravnanjem mlade i perspektivne dirigentice Petre Vojvodić. Uz okićeni bor zvonile su tambure, a orkestar je svirao bez greške, pokazavši vrlo visoki nivo kvalitete sviranja. Kao gosti nastupile su i druge sekcije društva: članovi Male škole tambure uz dirigente Anamariju Šimičić i Romana Grossa, Vokalni ansambl Samoborke, a podršku su im pružili i neizostavni, uvijek veseli i raspoloženi solisti Đurđica Pleše i Franjo Sina Gluščić.

U blagdanskom ozračju tambure uživali smo u raznovrsnom programu uz domaće pjesme i skladbe koje su, nažalost, sve češće u manjini naspram stranih kompozicija. Bravo!

I.V.

 

Tamburaško društvo Ferdo Livadić održalo svoj tradicionalni blagdanski koncert

Koncert Mlađeg orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Arhiva 2009

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002