26.12.2005.

Tradicionalni božićni koncert Gradske glazbe Samobor

Dar pod bor

Tradicionalni božićni koncert Gradske glazbe Samobor

Dar pod bor naziv je već tradicionalnog božićnog koncerta kojeg Samoborcima daruje Gradska glazba, a ove je godine održan 20. prosinca u punoj velikoj dvorani Hrvatskog doma.

Pod ravnanjem Roberta Polgara, mladi, ali već poznati i afirmirani glazbenici izveli su u prvom dijelu koncerta dio svog klasičnog repertoara, od Handela, Bizeta, Straussa, do Mancinija i Bocooka. Drugi dio bio je posvećen poznatim božićnim napjevima, ali i jazz repertoaru i skladbama Dukea Ellingtona, Josefa Zawinula, Dizzyja Gillespia... Za kraj je, na oduševljenje brojne publike, izvedena tradicionalna i planetarno poznata pjesma O, Happy Day.

Odličnim sviračima Gradske glazbe svojim isto tako prekrasnim glasovima pridružile su se i Samoborke, a kroz program je vodio Mislav Maroević. Bio je to još jedan u nizu predblagdanskih koncerata koji se ne propušta, jer ovaj orkestar nas iz godine u godinu iznenađuje ne samo svojim bogatim repertoarom, već i kvalitetom koju prepoznaju ljubitelji glazbe i izvan Samobora i Hrvatske.

Samoborska Gradska glazba po djelovanju je najstarija u Hrvatskoj i ove godine proslavila je 198 godina neprekidnog rada. Dakle, velika i važna 200. obljetnica je sve bliže i s nestrpljenjem očekujemo nova ugodna iznenađenja našeg orkestra.

 
26.12.2005.

Svečanost u Ogranku Matice hrvatske Samobor

Božićno čestitanje i književna večer u čast pjesnikinje Ljubice Braja

Svečanost u Ogranku Matice hrvatske Samobor

Uz švedski stol u Samoborskoj pivnici 15. prosinca u svečanom je ozračju održana književna večer posvećena pjesnikinji Ljubici Braji. Mnogobrojnim čestitarima, uzvanicima i gostima predstavljena je Ljubica - osoba, Ljubica - pjesnikinja i 100 njezinih haiku stihova.

Bila je to prigoda da se i Ivanu Dujmoviću čestita na obrani disertacije, a malim poklonima su darivani i tajnici Matice Igor Bartulica, Mirta Rabovski i Alan Prikratki.

Vlasta Mažuranić primila je čestitke za uspjeh na haiku susretima u Ivanić Kloštru, a nije zaboravljen ni dobitnik nagrade Grada Samobora Milan Žegarac.

Za ovu svečanost poklon - slike darovali su članovi likovnog odjela Matice Hrvatske, a knjige su osigurane razmjenom s drugim udrugama s kojima Matica surađuje. Članovi su se također, kako je već i red, pobrinuli za kolače i piće.

Slavljenici Ljubici Braja članovi Kluba starijih osoba donijeli su na dar rođendansku tortu, koju je, unatoč svojih 83 godine, rezala "kao mladenka". No, "Godine nisu važne", tako je pisalo na torti, a dokazala je to i Ljubica plešući uz glazbu tria Vrduš, koji su uvelike doprinjeli odličnom raspoloženju prisutnih.

Složni članovi likovnjaci napunili su Božićnu košaru i predsjednici Ogranka.

Na ovu svečanost pozvani su bili svi bivši i sadašnji članovi upravnog odbora i aktivni članovi samoborskog ogranka, a svima njima, kao i svim građanima Samobora ovom prilikom želimo blagoslovljen Božić i plodnu 2006. godinu.

Ranka Novosel

Ogranak Matice hrvatske Samobor

 

Tradicionalni božićni koncert Gradske glazbe Samobor

Svečanost u Ogranku Matice hrvatske Samobor

Arhiva 2005

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002