09.01.2005.

U Samoborskom muzeju nastupili Mayumi Kamei, sopran, Marijan Huić, bariton i pijanistica Martina Mičija

Koncert za pamćenje

U Samoborskom muzeju nastupili Mayumi Kamei, sopran, Marijan Huić, bariton i pijanistica Martina Mičija

Velik odziv zahtjevne samoborske publike svjedočio je o činjenici da se u Samoborskom muzeju održava još jedan u nizu vrijednih glazbenih događaja, a ovaj su put u koncernoj dvorani nastupili Mayumi Kamei, sopran, Marijan Huić, bariton i pijanistica Martina Mičija. Na programu su bila djela Schuberta, Puccinija, Mozarta, Cilea i Donizettija u prvom dijelu, da u nastavku Brahmsa, Catalanija, Verdija i Bartoka. Visoka razina izvedbe i predanost umjetnika glazbenom materijalu oduševili su publiku i još jednom potvrdili samoborski muzej kao nezaobilazno mjesto na koncertnoj mapi ovog dijela Hrvatske.

Mayumi Kamei rođena je u Tokyu i studirala je pjevanje na Chiba University, te na Tokyo National University of fine Arts and Music. Nakon diplome odlazi u Hrvatsku gdje je završila magisterij iz solo pjevanja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu. Osvojila je drugu nagradu na Internacionalnom natjecanju glazbe Societa Jupiter održanom u Genovi 1999. godine.

Mayumi Kamei je održala brojne koncerte diljem Japana, Hrvatske, Slovenije, Brazila, Njemačke, Irske. Izabrana je za sudjelovanje na Milenijskom koncertu Ujedinjenih naroda održanom u New Yorku, a nastupala je kao solistica i u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Trenutno radi kao redovni profesor solo pjevanja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu.

Marijan Huić rođen je u Zagrebu, diplomant je solo pjevanja na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu, u klasi prof. Mayumi Kamei. Učio je solo pjevanje u klasi prof. Rahilke Burzevske, te prof. Nade Putar-Gold u Zagrebu. Održao je mnogobrojne koncerte diljem Hrvatske, te gostovao u Austriji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj. Od rane mladosti bio je solist u crkvenom zboru, kasnije član zbora HRT-a, zbora Gradskog kazališta Komedija u Zagrebu, te zbora HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Osvojio je drugu nagradu na Festivalu dječje kajkavske popjevke Zlatar 1984. U svom dosadašnjem umjetničkom radu, surađuje s eminentnim hrvatskim glazbenicima, te pjeva u raznim komornim sastavima.

Pijanistica Martina Mičija glazbom se počela baviti u Novoj Gradišci u klasi prof. Sandre Bušić. Nedugo zatim prelazi u klasu prof. Željke Kranjec-Noll na glazbenoj školi Funkcionalne glazbene pedagogije u Zagrebu. Godine 1999. završava srednju školu Ino Mirković u Lovranu, u klasi prof. Barbare Bego-Bojić.

Sudjelovala je na mnogim majstorskim tečajevima i radila sa eminentnim pedagozima poput prof. Manane Kandelaki s Moskovskog državnog konzervatorija, prof. Ivane Švarc-Grenda iz Zagreba i prof. Carole Grindeae s Royal College of Arts iz Londona. Pohađala je majstorski tečaj prof. Noëla Floresa u Beču, a radila je i s prof. Marinom Ambokadze. Diplomirala je u srpnju 2003. na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu, u klasi prof. dr. Evgenija Zarafijantsa. Tokom studija redovito je nastupala kao korepetitor flautističke klase prof. Pierre-Yvesa Artauda (profesor na Conservatoire Nationale Supérieur de Musique u Parizu).

U rujnu 2003. nastavlja svoje umjetničko djelovanje u Parizu, na Ecole Normale de Musique Alfred Cortot, gdje je upisala poslijediplomski studij klavira u klasi prof. Françoise Thinat i komorne glazbe u klasi prof. Nine Patarčec.

Ivica Horvat

FOTO: Pijanistica Martina Mičija

 

U Samoborskom muzeju nastupili Mayumi Kamei, sopran, Marijan Huić, bariton i pijanistica Martina Mičija

Arhiva 2005

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002