26.09.2005.

Nastupom mezzosopranistice Renate Pokupić otvorena 30. Samoborska glazbena jesen

Samobor je lepa varoš i u baroknom duhu!

Nastupom mezzosopranistice Renate Pokupić otvorena 30. Samoborska glazbena jesen

U ugodnom ambijentu u potpunosti popunjene Franjevačke crkve, uz nazočnost samoborskog gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca, pomoćnika ministra kulture Srećka Šestana i Ante Mandarića, te tajnice Ministarstva kulture počela je 30. Samoborska glazbena jesen.

Ovogodišnja jubilarna priredba otvorena je nastupom mezzosopranistice Renate Pokupić uz pratnju The Bach Playersa, a izvođena su djela Henrya Purcella i Georga Fridricha Händela. Oduševljenju samoborske publike, ali i mnogih Zagrepčana, nije bilo kraja. Kao iznenađenje na kraju, kao drugi bis, izvedena je poznata domaća pjesma Samobor je lepa varoš, ovaj put u baroknom duhu. Potom su svi posebni gosti pozvani u Gradsku vijećnicu gdje ih je ugostio gradonačelnik Filipec. On je zahvalio zvijezdi večeri Renati Pokupić na prekrasnom koncertu, a posebno i organizatorima, umjetničkom ravnatelju Goranu Merčepu i izvršnoj direktorici festivala Renati Glojnarić.

U Old' Nick's Pubu je zatim održana prva večer Programa+ gdje je nastupio Trio Jazzy Option. Jazzeri su svojom svirkom oduševili mladu publiku koja je ponovno uživala u zvucima koji prerijetko odjekuju Samoborom.

Stjepan Stanić

 
26.09.2005.

Drugi dan SGJ protekao u znaku Samoboraca

Hriberski i Reljić u Samoborskom ciklusu

Drugi dan SGJ protekao u znaku Samoboraca

Drugoga dana Samoborske glazbene jeseni na rasporedu je bio koncert iz Samoborskog ciklusa. U Galeriji Prica nastupili su naši sugrađani Miroslav Hriberski, bariton i Ivor Reljić na saksofonu.

Miroslav Hriberski student je treće godine pjevanja na MA u Zagrebu, a pjevanje je počeo učiti u samoborskoj glazbenoj školi. Uz klavirsku pratnju Lane Bradić, Hriberski je, između ostaloga, izveo djela Lisinskog, Livadića, Lhotke-Kalinskoga, R. Straussa i Schuberta.

U drugom dijelu koncerta nastupio je mladi saksofonist Ivor Reljić uz klavirsku pratnju Tibora Naglića. Na programu su bila djela Vivaldija, Villa-Lobosa, Bobića i Gotkovskog. Ivor je student druge godine saksofona na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Samoboru u klasi prof. Gorana Merčepa. Dobitnik je značajnih nagrada, kako u zemlji tako i inozemstvu.

Samoborski je ciklus jedna od konstanti Samoborske glazbene jeseni i u njemu su u posljednjih desetak godina nastupili gotovo svi samoborski studenti glazbe te je to još jedan prilog organizatora promociji mladih umjetnika.

T.M.

 
26.09.2005.

U Galeriji Prica otvorena izložba slika Ive Vraneković

Slučajna Situacija

U Galeriji Prica otvorena izložba slika Ive Vraneković

Izložbe slika Ive Vraneković pod nazivom Situacija otvorena je 23. rujna u maloj dvorani Galerije Prica. Ova mlada samoborska umjetnica studentica je četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Ante Rašića.

Kako je prigodom otvorenja izložbe naglasila kustosica Galerije Prica Maja Marković, njene su "teme i motivi čista igra slučaja. Oni proizlaze iz čiste unutarnje nužnosti stvaranja i relativiziranja racionalnog. Apsurd je temeljno načelo njenog stvaranja."

Ova je izložba priređena kao popratni događaj 30. Samoborske glazbene jeseni i pokazuje opredijeljenje Pučkog otvorenog učilišta za pružanje prilike za afirmaciju u javnosti i relativno nepoznatim mladim umjetnicima.

Izložba ostaje otvorena do 24. listopada.

 

Nastupom mezzosopranistice Renate Pokupić otvorena 30. Samoborska glazbena jesen

Drugi dan SGJ protekao u znaku Samoboraca

U Galeriji Prica otvorena izložba slika Ive Vraneković

Arhiva 2005

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002