24.03.2005.

43. regionalno natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Mladi Samoborci uspješni

Na 43. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa sudjelovalo je i 14 učenika Glazbene škole Ferdo Livadić i to u pet disciplina.

Samoborski su mladi glazbenici postigli vrlo dobre rezultate u svim uzrasnim kategorijama (od najmlađih do najstarijih, od I. do IV. kategorije).

Klavir:

Ema Gross, I. kategorija, 2. nagrada

Sara Glojnarić, III. kategorija, 2. nagrada

Lucija Stanec, IV. kategorija, 1. nagrada

Tambure:

Antonija Petrić, II. kategorija, 1. nagrada

Maksimilijan Borić, II. kategorija, 2. nagrada

Ines Kovačić, II. kategorija, 2. nagrada

Tatijana Lenart, IV. kategorija, 1. nagrada

Ana Otmačić, IV. kategorija, 1. nagrada

Gitara:

Tomislav Smolčić, II. kategorija, 2. nagrada

Lucija Klarić, IV. kategorija, diploma

Solfeggio:

Dominik Gluščić, I. kategorija, 3. nagrada

Anja Pervan, I. kategorija, 3. nagrada

Sara Glojnarić, II. kategorija, diploma

Solo pjevanje: Ana-Marija Šarić, I. kategorija, diploma

Učenike su uvježbavali profesori Davor Lahnit - prof. klavira, Carmen Stepić - prof. klavira, Dražen Varga - prof. tambura, Tomislav Kučinić - prof. gitare, Ivana Trogrlić - prof. gitare, Brankica Božić - prof. solfeggia, Tatjana Gaćeša - prof. solfeggia i Branka Božić - prof. solo pjevanja.

Korepetirali su Silvija Kalšan, prof. i Tatjana Gaćeša, prof.

Svi učenici koji su osvojili 1. nagradu nastavljaju svoje natjecanje na državnom u Dubrovniku, u razdoblju od 18. do 23. travnja 2005. godine.

I.H.

 
24.03.2005.

Učenici Srednje glazbene škole Ferdo Livadić 22. ožujka nastupili u Samoborskom muzeju

Raznolik program mladih umjetnika

Učenici Srednje glazbene škole iz Samobora 22. ožujka muzicirali su u Samoborskom muzeju. U osam točaka izveli su raznolik program poznatih skladatelja; Paganinija, Mendelssohna, Čajkovskog, Beethovena, Vivaldija i drugih. Ovaj svojevrsni glazbeni izlet u drugi prostor, izvan redovitog školskog, dobro im dođe radi privikavanja na uvjete izvan uobičajenih, na koje su navikli. Publici su se pokazali Lucija Klarić, Vladimir Šimunov, Sven Pfeifer, Ana Otmačić, Lucija Stanec, Anja Zemljak i Tatjana Lenart. Na glasoviru ih je pratila profesorica Carmen Stepić i njihovi profesori - mentori: Ivana Trogrlić, Jadranka Tikvica, Ivan Mužanić, Dražen Varga, Davor Lahnit i Branko Hutterer.

E.K.

 
24.03.2005.

U Galeriji Prica nastupili Tomislav Žužak i Srđan Čaldarević

Ponovno ovacije u Prici

U Galeriji Prica nastupili Tomislav Žužak i Srđan Čaldarević

Na koncertu u Galeriji Prica, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Samobor, nastupio je u srijedu, 23. travnja, duo Tomislav Žužak na saksofonu i Srđan Čaldarević na klaviru. Ovaj puta na programu su bila klasična djela Mozarta, Barbera i Brahmsa. Zanimljivost je u tome što su ta djela originalno pisana za klavir i violinu ili za klavir i klarinet, a Tomislav Žužak ih je obradio kako bi mogla biti izvedena na saksofonu. Inače, Žužak predaje saksofon u samoborskoj Glazbenoj školi, gdje je naslijedio klasu prof. Gorana Merčepa nakon što je ovaj otišao predavati na Muzičku akademiju u Zagrebu. Ova klasa saksofona je poznata kao jedna od najboljih u Hrvatskoj.

Žužak je dobitnik mnogih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima učenika i studenata glazbe. Diplomirao je 2000. u klasi prof. Dragana Sremca, a iste godine dobio je i nagradu rektora Sveučilišta u Zagrebu za izuzetna dostignuća na polju glazbe u 1999. godini. Usavršavao se u SAD-u i Francuskoj. Po povratku u Hrvatsku započeo je suradnju s pijanistom Srđanom Čaldarevićem, asistentom na Odjelu za klavir Muzičke akademije u Zagrebu.

Čaldarević je diplomirao u klasi prof. Vladimira Krpana, a usavršavao se u SAD-u i Engleskoj. Za svoj debi u Washingtonu u Washington Postu dobio je laskave pohvale vrhunskih kritičara. Na kraju, važno je reći, bilo je lijepo vidjeti Galeriju Prica popunjenu do posljednjeg mjesta Samoborcima kojima ovaj izvanredni prostor sve češće pruža jedinstvene glazbene užitke. Publika je s velikom pažnjom pratila ovaj suzvuk klavira i saksofona, te je ovacijama pozdravila duo kojeg, nesumnjivo, čeka sjajna budućnost.

Tomislav Marvar

 

43. regionalno natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

Učenici Srednje glazbene škole Ferdo Livadić 22. ožujka nastupili u Samoborskom muzeju

U Galeriji Prica nastupili Tomislav Žužak i Srđan Čaldarević

Arhiva 2005

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002