21.11.2005.

U Uredu stalnog sudskog vještaka za arheologiju i predmete likovne kulture inauguriran novi izložbeni prostor

Advent u atelieru

U Uredu stalnog sudskog vještaka za arheologiju i predmete likovne kulture inauguriran novi izložbeni prostor

U Samoboru je inauguriran novi izložbeni prostor. U Uredu stalnog sudskog vještaka za arheologiju i predmete likovne kulture, smještenom u podrumskim prostorijama Doma umirovljenika u Kompareovoj ulici, otvorena je u nedjelju, 20. studenog, izložba slika pod nazivom Advent u atelieru. Sudski vještak koji djeluje u spomenutom prostoru, autor izložbe, a i vlasnik izloženih slika, je prof. Josip Dujmović.

On je u obraćanju prisutnima naglasio da je aktualna izložba afirmacija Ureda sudskog vještaka, jedinog prostora takve vrste u Hrvatskoj, u kojem su ovaj put izložena djela mahom živućih hrvatskih slikara.

Ova uvodna skupna izložba, na kojoj se mogu vidjeti djela Dubravke Babić, Ivice Šiška, Ive Šebalja, Otona Glihe, Nikole Koydla, Željka Hegedušića, Frane Para, Ivana Lackovića Croate, Dimitrija Popovića i drugih, trebala bi biti najava onih koje slijede, a koje bi, prema prof. Dujmoviću, trebale biti autorske.

Robert Škiljan

 
21.11.2005.

Otvorena izložba slika Koraljke Kovač

Otvoreni prostori u Galeriji Prica

Otvorena izložba slika Koraljke Kovač

U Maloj dvorani Galerije Prica otvorena je 18. studenog izložba slika Koraljke Kovač pod nazivom Otvoreni prostori.

U neformalnom raspoloženju, bez posebnih govora i predstavljanja autorice i radova, nova izložba u gradu krenula je u život u društvu brojnih ljubitelja slikarstva i autoričinog rada.

U predgovoru popratnog kataloga Mladenka Šolman, između ostalog, navodi:

"...U novom ciklusu slika Otvoreni prostori Koraljka Kovač uspješno razvija temeljne pretpostavke svoga slikarstva: propusnu osnovu slojevitih namaza i diferencirajuću strukturu većih i manjih polja suptilna kolorističkog sklada kao temelj jezika impresivnih, djelotvornih sedimentacija.

Iskustvo modernizma u osnovi je Koraljkine slike, baština na kojoj gradi vlastitu povijest. Korijeni kontinuiteta prepoznatljivi su u 'kulturi nasljeđivanja'. Naime, njegujući svojevrstan elementarizam jezika, plodnu zasićenost podloge, adekvatnu primjenu postupka i magičan potencijal boje, slikarica je istaknula proces kao temeljni mehanizam slike koju revitalizira svježinom priključaka i asimiliranih poticaja. To je slikarstvo živih, pulsirajućih tragova, nosivih uzbuđenja i sublimnih odjeka."

Izložbu se može razgledati do 11. prosinca ove godine.

Robert Škiljan

FOTO: Autorica (lijevo) i kustosica Galerije Prica Maja Marković

Koraljka Kovač

Koraljka Kovač rođena je 1971. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, slikarski smjer, u Zagrebu. 1991. godine upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški odjel, slikarski smjer. Diplomirala je u klasi prof. Zlatka Kesera. Bavi se pedagoškim radom i ilustracijom. Članica je skupine DAKLELOSOSI, udruge PUNKT, te HDL-a od 1998. godine.

 

U Uredu stalnog sudskog vještaka za arheologiju i predmete likovne kulture inauguriran novi izložbeni prostor

Otvorena izložba slika Koraljke Kovač

Arhiva 2005

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002