02.10.2005.

Gitaristički seminar Maria Nardellija

Odslušali i pokazali što su naučili

Gitaristički seminar Maria Nardellija

Gitarist Mario Nardelli održao je 29. i 30. rujna, u sklopu Samoborske glazbene jeseni, seminar za zaineteresirane mlade gitariste. Nakon što su dva dana slušali i učili od starijeg i iskusnijeg majstora gitare, mladi su upriličili koncert u Galeriji Prica na kojem su nastupili Zvjezdan Imbert, Tomislav Smolčić, Lucija Klarić i Vladimir Šimunov. Izveli su različita djela brojnih autora, a najviše upravo djela svog predavača, Maria Nardellija.

Profesor im je na kraju podijelio zaslužene diplome, ali prije toga je kao iznenađenje za sve prisutne odsvirao jednu skladbu zajedno s Ivanom Trogrlić, nastavnicom gitare u GŠ Ferdo Livadić.

Poslije koncerta posjetitelji su se zaputili u tzv. Festivalski klub, u Old Nick's Pub, gdje su zabavnom i nenametljivom svirkom u sklopu Programa+ goste zabavljali Josip Novosel, Tihomir Novak, Darko Horvat i Mladen Kosovec, članovi grupe Tango apassionato.

Tomislav Marvar

 
02.10.2005.

Michael Martin i njegova supruga Regina svirkom zapanjili slušateljstvo u franjevačkoj crkvi

Dva sata virtuoznog suzvučja

Michael Martin i njegova supruga Regina svirkom zapanjili slušateljstvo u franjevačkoj crkvi

Drugi od tri koncerta koje su organizatori SGJ organizirali u Franjevačkoj crkvi bio je koncert bračnog para Kofler. Michael Martin i njegova supruga Regina, Austrijanac i Njemica, flautist i harfistica, ostavili su slušatelje, slobodno se može reći, zapanjenima. Virtuoznost i idealno suzvučje kojima se koncert u trajanju od skoro dva sata odlikovao, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Slušajući Bacha, Mozarta, Chopina, Faurea, Honeggera, Debussyja i Iberta u prvom i Nadermana, Tourniera, Berthomieua i Rossinija u drugom dijelu programa publika je ponesena zanosnim i romantičnim zvucima flaute i harfe od izvođača izmamila još tri dodatka. Nikome se nije išlo iz Franjevačke crkve. Jer, bilo je prelijepo da bi prestalo.

Kofler je gostujući profesor na salzburškom Mozarteumu i drži majstorske tečajeve po cijeloj Europi i u Japanu, Koreji i Americi. Često svira s najboljim svjetskim orkestrima iz Praga, Münchena, Tokija, Osake, Kyota, Salzburga, Linza, Varšave... Njegova supruga, Regina Kofler, osim brojnih koncerata širom svijeta radi i kao asistent na Konzervatoriju grada Bordeauxa.

U drugom dijelu večeri gosti iz Austrije i Njemačke zajedno s domaćinima posjetili su Old Nick's Pub gdje su, uz izmjene iskustava, uživali u svirci Sharf Club Swing Quinteta. Svirali su Mario Igrec, Miljenko Puljić, Ante Reljić, Ranko Purić Campi i Jura Vrandečić.

Tomislav Marvar

 

Gitaristički seminar Maria Nardellija

Michael Martin i njegova supruga Regina svirkom zapanjili slušateljstvo u franjevačkoj crkvi

Arhiva 2005

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002