19.09.2005.

Popularna pjevačica Vanna gostovala na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Samobor

Vanna - glas iz prvih redova

Popularna pjevačica Vanna gostovala na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Samobor

Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice Samobor ugostio je jednu od najpopularnijih, a svakako i jednu od najkvalitetnijih pjevačica hrvatske glazbene scene - Vannu. Vanna je u Samobor stigla u društvu Antonele Marušić, novinarke koja njenu glazbenu karijeru prati od samih početaka, a koja je također i autorica biografije "Vanna - glas iz prvih redova". Nakon što su gošće ukratko prepričale sadržaj biografije te motive i okolnosti u kojima je ona nastala, mali novinari iz samoborskih škola zasuli su ih brojnim pitanjima.

Vanna se izvrsno snašla u komunikaciji s klincima i spremno je odgovarala na sva njihova pitanja. Bilo je tu najraznovrsnijih i vrlo simpatičnih pitanja iz kojih smo, između ostalog, saznali da je Vanna (kao i svaka druga Koprivničanka) u mladosti igrala rukomet, da voli baš sve vrste glazbe izuzev narodnjaka te da joj je najbolja prijateljica s estrade Nina Badrić.

Ovakav susret nije mogao proći bez pjesme, a ovog nas je puta Vanna iznenadila, kako je sama rekla - svojom najdražom pjesmom za pranje suđa, pjesmom "Sama", koju inače izvodi ekipa iz Elementala.

Autore najsimpatičnijih pitanja pjevačica je nagradila knjigom, a najavila je i skorašnji koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, na kojem će joj se pridružiti i poznati kolege poput Olivera Dragojevića i Nine Badrić. Djelatnici Gradske knjižnice poklonili su joj tradicionalni samoborski kraluž, a Vanna se u društvu svojih obožavatelja zadržala još neko vrijeme.

Maja Cvetković

 
19.09.2005.

Samoborka Grozdana Korpar izlaže na selektiranoj problemskoj izložbi Erotika ili utopija

Lirski, poetično, toplo i osjećajno

Samoborka Grozdana Korpar izlaže na selektiranoj problemskoj izložbi Erotika ili utopija

Galerija ULUPUH u Tkalčićevoj 14 ovih dana nudi ljubiteljima likovnosti, posebice keramike, viđenje 27 autora izazovne teme čulnosti na selektiranoj problemskoj izložbi pod nazivom Erotika ili utopija.

Pišemo o njoj, jer je među stvarateljima i Samoborka Grozdana Korpar čiji je izložak kritika visoko ocijenila, a publika zamijetila poradi samosvojnog profinjenog pristupa tematici. Likovni stručnjaci podijelili su ponuđeno u pet grupa, prema autorskim promišljanjima ovih sadržaja.

Jedni angažirano - provokativno izriču revolt u svezi s temom, drugu grupu čine oni koji reagiraju duhovito, dok treći (kamo je pribrojen rad Grozdane Korpar) "...prilaze temi izrazito lirski i poetski, s puno unutarnje topline i osjećajnosti." Iz četvrtog kruga spominjemo akademskog grafičara iz Rijeke Borisa Rocea, na slici s Grozdanom na svomu raku performansu ispred POU Samobor prošle godine, zaljubljenika i čestog gosta u našem gradu (prijatelj i suradnik samoborskih likovnjaka). Boris i njemu slični "problematiziraju temu na jedan ozbiljan, misaoni i filozofski način". Petu grupu čine oni koji sadržaje parodiraju ironično do sarkazma.

Već ova raznolikost pristupa dostatna je pozivnica da se i gledatelji opredijele. Izložba je otvorena do 29. rujna. Ako vas put nanese - izvolite pa se u ovoj "utopiji" utopite ili plivajte po svome.

Joža Prudeus

 

Popularna pjevačica Vanna gostovala na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Samobor

Samoborka Grozdana Korpar izlaže na selektiranoj problemskoj izložbi Erotika ili utopija

Arhiva 2005

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002