01.06.2005.

Završni koncert Mješovitog zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

Jazz standardi i gospel za kraj

Završni koncert Mješovitog zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

U srijedu, 1. lipnja, u dvorani Glazbene škole Ferdo Livadić održan je završni koncert Mješovitog zbora Glazbene škole pod ravnanjem zborovođe Tatjane Gaćeša za školsku godinu 2004./05., pod nazivom Večer gospela i jazza. Osim zbora škole, kao gosti nastupili su Vokalno-instrumentalni sastav Čarobna frula iz Zagreba pod ravnanjem Marijana Milića, te solisti – učenici Glazbene škole Ferdo Livadić: Gitaristički trio u sastavu Ariana Filipi, Nikolina Šturlan i Lucija Klarić, Ozana Lehpamer i Lana Skendrović (soprani), Ivan Mardešić (saksofon), Luka Pešutić (udaraljke) i Davor Glavaš (glasovir – korepetitor zbora).

Program je u cijelosti bio sastavljen od standarda popularne duhovne zborske literature (gospeli: This little light of mine, Amen, Elijah Rock, Good news, Go, tell it on the mountains, skladbe Johna Ruttera i Thomasa Gabriela), vokalnih i instrumentalnih jazz standarda u interpretaciji ansambla Čarobna frula i Gitarističkog trija (D. Ellington: Satin doll, Z. Abreu: Tico-tico, K. Klemenčić: Dusty the miss, R. Charles: Hallelujah I love him so, S. Joplin: The entertainer, H. Hupfeld: As time goes by), dok su za kraj svi izvođači zajedno izveli jedan od najpopularnijih gospela Oh happy day (autor: Edwin Hawkins).

Dupkom puna dvorana Glazbene škole i odobravanje publike tijekom i nakon koncerta poticaj su i za buduće koncerte u ovom izvođačkom sastavu u okviru izvedenog programskog koncepta.

T.G.

 
01.06.2005.

U Samoboru održan 1. jazz festival Samobor 2005.

Do slušanja dogodine

U Samoboru održan 1. jazz festival Samobor 2005.

Od 19. do 22. svibnja u Samoboru je održan 1. jazz festival Samobor 2005. U prostorima lokala u centru grada i na pozornici na glavnom samoborskom trgu nastupili su Gradska glazba Samobor, Ivan Kapec trio, Just In Pine, Jazz Me Do i Jam Band.

Organizatori, a i publika koja je u velikom broju pohodila ova glazbena događanja, zadovoljni su ovim festivalskim prvijencem, upriličenim u okviru obilježavanja 200. godišnjice Gradske glazbe Samobor i smatraju je dobrim temeljem za godine koje slijede.

R.Š.

 
01.06.2005.

Trener hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar promovirao svoju knjigu

Od Učke do Olimpa u Samoboru

Trener hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar promovirao svoju knjigu

Zlatni rukometni olimpijac, svjetski prvak, saborski zastupnik i osebujna javna ličnost Lino Červar nije na predstavljanju svoje knjige naišao na pretjeran interes Samoboraca. Promocija knjige Od Učke do Olimpa privukla je 30. svibnja u Samoborsku knjižnicu svega petnaestak zainteresiranih za specifičan Červarov pogled na svijet koji nas okružuje. Baš zbog autorove specifičnosti knjiga Od Učke do Olimpa nije tek obična priča o pohodu na svjetski rukometni vrh, nego i pripovijest o tome kako je "rukomet više od lopte".

Spomenuta knjiga nije Červarov književni prvijenac. Prije nekoliko godina već se okušao u spisateljskim vodama knjigom koju je napisao u Italiji, gdje je bio izbornik tamošnje reprezentacije. Zanimljivo da je ova izdana u nakladi izdavačke kuće Teovizija koja je, kako je sinoć rekao njen osnivač Ivica Domaćinović, specijalizirana za djela laičke kršćanske tematike.

Veliki trener u knjižnici je s okupljenima podijelio svoje poglede na šport kao najbolji oblik socijalizacije mladih ljudi, te želju da stvorimo društvo u kojem će se cijeniti pojedinac i njegov trud. Jer, kako reče Lino Červar, uspjeh zlatnih olimpijskih rukometaša dokaz je da se uz puno truda i jasnu viziju može postići čak i ono što se čini nemogućim.

K.S.

 

Završni koncert Mješovitog zbora Glazbene škole Ferdo Livadić

U Samoboru održan 1. jazz festival Samobor 2005.

Trener hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar promovirao svoju knjigu

Arhiva 2005

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2004

2003

2002