02.08.2019.

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada

U subotu umjesto u ponedjeljak

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada

Samoborski Komunalac obavještava svoje korisnike da će zbog državnog praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja doći do promjene u terminima odvoza komunalnog otpada. Tako na sam praznik, u ponedjeljak 5. kolovoza, Komunalac neće odvoziti komunalni otpad, već će to učiniti u subotu, 3. kolovoza. Stoga mole korisnike s područja na kojima komunalni otpad redovno odvoze ponedjeljkom da na vrijeme pripreme svoje kante za odvoz.

M.Š.

 
02.08.2019.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Imena zauvijek uklesana u mislima i srcima

Uoči državnog blagdana Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u petak su (2. kolovoza) u samoborskom Parku domovinske zahvalnosti položeni vijenci i zapaljeni lampaši za sve poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata. Učinila su to izaslanstva samoborske gradske uprave i Gradskog vijeća, policije, roditelja poginulih branitelja, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz Samobora i Svete Nedelje, izaslanstva samoborskih stranaka, udruga i institucija, kao i suborci i prijatelji poginulih. Vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, načelnik samoborske Policijske postaje Željko Stopić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Đurđa Purić i u ime gradske uprave pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

U ime Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata nazočnima se obratio predsjednik HVIDR-e Samobora i Svete Nedelje Miljenko Komes, koji je istaknuo kako su za vrijeme Oluje, osobito nakon oslobađanja Knina, hrvatski branitelji znali da su nezaustavljivi.

- Ovaj dan zovemo Danom domovinske zahvalnosti. I tako treba biti, jer tada su odahnule naše obitelji, naši voljeni, svi svjesni da se stradanja bliže kraju. Sjetimo se i spektakularnog dočeka Samoboraca, koji su na glavnom trgu dočekali svoju 151. brigadu u neviđenom slavlju dokazujući da se, kao rijetko gdje, u Samoboru poštuje i zahvaljuje hrvatskom branitelju, rekao je Komes podsjetivši što je sve Samobor učinio za svoje branitelje.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić istaknuo je kako su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja jedni od najznačajnijih hrvatskih blagdana, kada se s posebnim pijetetom prisjećamo naših poginulih branitelja i nestalih heroja. No, mislimo i na sve branitelje koji su i dalje svjedoci toga vremena, koje ne smijemo zaboraviti, već im odati zasluženo priznanje i reći hvala, rekao je Šoić.

Na početku svečanosti, nakon himne i minute šutnje, podsjećanje na trenutke koji su prethodili Oluji i na sam tijek akcije izrekao je Marijan Telišman, koji je pročitao i imena poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s našeg područja, čija su imena uklesana u zid u Parku domovinske zahvalnosti, ali i u našim mislima i srcima, naglasio je Telišman. Prigodne riječi o zahvalnosti i molitvu za sve poginule branitelje izrekao je samoborski kapelan Kristijan Tušek.

M.Š.

 

Zamjenski termin odvoza miješanog komunalnog otpada

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002