15.03.2019.

OŠ Milana Langa dobiva bežičnu mrežu

Korak po korak u digitalnu zrelost

Pripremni radovi su obavljeni - ekipa iz Carneta prošla je cijelu školu u Bregani, "snimila situaciju" te napravila projektni prijedlog za igradnju bežične mreže u školi Milana Langa u sklopu projekta "e-škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće".

Projektni zadatak je napravljen i potpisan u petak, 15. ožujka, slijedi početak radova, a prema riječima izvođača sve bi trebalo biti gotovo do jeseni ove godine. U sljedećoj školskoj godini, dakle, škola će postati digitalno zrelija, a bežična mreža omogućit će lakši rad učenicima i učiteljima.

Dodatna pogodnost jest što će škola u sklopu projekta dobiti i dva zidna monitora - interaktivne ploče (za učionicu informatike i knjižnicu), koje će zasigurno naići na sjajan prijem kod učenika.

I.M.

 
15.03.2019.

Klimatski dan u OŠ Milana Langa u Bregani

Kad je klima u pitanju - u zelenom!

Klimatski dan u OŠ Milana Langa u Bregani

Škola u Bregani rado se uključuje u mnogobrojne globalne akcije te su učenici i djelatnici 15. ožujka spremno prihvatili poziv da se priključe borbi protiv klimatskih promjena. Nošenjem zelene odjeće dali su svoj obol ovoj velikoj svjetskoj akciji...

Prema službenim obavijestima "...aktualne klimatske promjene dobrim su dijelom uzrokovane ljudskim djelovanjem - prema IPCC izvješću oko 0,2 stupnja C po dekadi zbog sadašnjih i prošlih emisija stakleničkih plinova. Radi se o kontinuiranom porastu temperature u svjetskim morima i porastu globalne razine oceana i mora, globalnom trendu porasta srednje prizemne temperature zraka, porastu količine stakleničkih plinova u atmosferi, topljenju leda na Arktiku, općem porastu ekstremnih vremenskih prilika, odumiranju koraljnih grebena..."

O klimatskim promjenama svjedoče dugotrajne suše koje ugrožavaju poljoprivredu, poplave, katastrofalni šumski požari, izumiranje pojedinih životinjskih vrsta, otapanje ledenjaka...

I.M.

 
15.03.2019.

U OŠ Milana Langa moderne tehnologije koriste se već od prvog razreda

Skyp je brži čak i od Samoborčeka!

Učenici 1.b razreda OŠ Milana Langa iz Bregane su se preko Skypea povezali s 1. razredom OŠ Frana Galovića iz Zagreba, a tema ove videokonferencije je bio Fašnik. Učenici OŠ Frana Galovića su svojim prijateljima iz Bregane recitirali pokladne pjesme i pjevali Fašničku pjesmu. Naši učenici su njima predstavili svoje maske, otplesali i otpjevali narodnu pjesmu Tu za repu, tu za len i pričali o nastupu na Samoborskom fašniku.

Učenicima se svidio takav oblik komunikacije. Bilo je to odlično iskustvo za sve sudionike videokonferencije. Na kraju su djeca, uz pozdrave, dogovorila i još poneki virtualni susret.

Z.M.

 
15.03.2019.

Javna tribina samoborske podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata

Osnaživanje žena na rukovodećim pozicijama

U organizaciji samoborskog HNS-a i uz moderiranje Ines Hraste, potpredsjednice HNS-a Samobor, održana je u četvrtak, 14. ožujka, u Maloj dvorani POU Samobor, tribina pod nazivom Osnaživanje žena na rukovodećim pozicijama. Uz prisustvo dvadesetak zainteresiranih, gošće tribine bile su Kristina Bulešić, kandidatkinja HNS-a na listi za EU parlament, motivacijska govornica i književnica Ivona Šimunović, stručna suradnica za razvoj ljudskih potencijala, te Ivana Nikolić Popović, nestranačka kandidatkinja na listi HNS-a za EU izbore i predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti.

Održale su zanimljivo predavanje iz različitih područja ljudskog djelovanja te dotaknule potrebu svojevrsnog buđenja žena, kao i potrebu njihovog jačeg uključivanja u politiku i poduzetništvo.

Kroz ležeran i moderan pristup temama uspjele su zainteresirati prisutne, a večer je završila pjesmom i pljeskom. HNS Samobor nastavlja provoditi stranačke aktivnosti te poticati potrebu jačanja uloge žena u svim područjima društvenog djelovanja.

M.K.

 

OŠ Milana Langa dobiva bežičnu mrežu

Klimatski dan u OŠ Milana Langa u Bregani

U OŠ Milana Langa moderne tehnologije koriste se već od prvog razreda

Javna tribina samoborske podružnice Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002