10.12.2019.

Godišnja skupština Udruženja obrtnika Samobor

Eno-gastro centar na čekanju

Pod predsjedanjem Marijana Karlovića, u prostorijama Udruženja obrtnika 9. prosinca održana je redovna godišnja 4. sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Samobor. Predsjednik udruženja u svom se uvodnom izlaganju osvrnuo na provedene aktivnosti tijekom godine i iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i radom tijela udruženja, koje će se jednakim intenzitetom nastaviti i u idućoj godini.

Karlović se posebno osvrnuo na projekt "Eno–gastro centar", koji bi se trebao nalaziti u zgradi nekadašnje šegrtske škole u Langovoj ulici, a kojeg udruženje u suradnji sa Zagrebačkom županijom i Gradom Samoborom priprema već niz godina te su već izdvojena i značajna financijska sredstva. Iako je udruženje napravilo studiju izvedivosti i pripremilo potrebnu dokumentaciju, te istu predalo Gradu Samoboru, oko projekta nema vidljivih pomaka.

Skupštinari su složni u mišljenju da samoborski obrtnici i njihovo udruženje zaslužuju takav centar, koji bi Grad Samobor, poznat po obrtništvu, učinio još boljim i poznatijim, a budući obrtnici koristili bi ga za učenje i dodatno usavršavanje. Skupštinari su podržali predsjednika i ovaj projekt, značajan za daljnji razvoj Samobora i obrtništva.

Zbog odjave obrta i odlaska u mirovinu razriješeni su dužnosti dosadašnji članovi Skupštine Željko Brodar i Boris Kralj, a za nove članove imenovani su, na prijedlog Ceha proizvodnih obrta Stjepan Bašić, te na prijedlog Ceha građevinara Vlado Bašić. Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili financijski plan i program rada za 2020., kao i izvješća o materijalno–financijskom poslovanju i radu Nadzornog odbora za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2019.

Skupštinari su primili na znanje i izvješće predsjednika o provedenoj samoprocjeni, sukladno Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izrade i izvršavanja financijskih planova neprofitnih organizacija.

Stručna služba Udruženja obrtnika predstavila je skupštinarima novi projekt - digitalni katalog "Top poduzetnik". Katalog će biti mjesto na kojem svi poslovni subjekti, obrtnici, tvrtke, poljoprivrednici i svi zainteresirani mogu promovirati svoje usluge i proizvode. Osim digitalnog kataloga, udruženje je osnovalo i Klub TOP poduzetnik, koji svojim članovima nudi mnoštvo usluga i pogodnosti, od promocije njihovih proizvoda i usluga do pisanja i izrade projekata za natječaje. Članovi Kluba TOP poduzetnik održavaju redovite sastanke nekoliko puta mjesečno u prostorijama udruženja radi još čvršćeg povezivanja i širenja poslovnih mreža i kontakata.

M.K.

 
10.12.2019.

Novi projekt Udruženja obrtnika Samobor

Kako postati i biti TOP poduzetnik

Novi projekt Udruženja obrtnika Samobor

Digitalni katalog "TOP poduzetnik" novo je mjesto za sve obrtnike i poduzetnike koji žele više i bolje predstaviti svoje proizvode i usluge. U suradnji s tvrtkom – partnerom VIRO ITS Udruženje obrtnika oformilo je jedinstveni web katalog koji okuplja poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike i sve ostale poslovne subjekte koji se žele dodatno promovirati na internetu.

Registracija i prijava je jednostavna putem web obrasca na www.toppoduzetnik.hr, a novi korisnik može unijeti svoje podatke i fotografiju te opisati proizvode i usluge koje nudi. Prijavom u katalog svaki poslovni subjekt povećava svoju vidljivost na internetu i čini svoje poslovanje boljim i dostupnijim.

Osim digitalnog kataloga udruženje je osnovalo i Klub TOP poduzetnika, koji omogućuje njihovo povezivanje i odlična je prilika da predstave svoja poduzeća i stvore nove poslovne prilike. Uz brojne pogodnosti, članovi kluba mogu koristiti prostorne i operativne resurse kluba za ostvarivanje svojih poslovnih interesa.

O radu kluba i učlanjenju svi zainteresirani mogu se informirati u Udruženju obrtnika Samobor, na tel.: 01/3360 – 129 ili mailom na uo.samobor@hok.hr.

T.I.

 

Godišnja skupština Udruženja obrtnika Samobor

Novi projekt Udruženja obrtnika Samobor

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002