05.06.2019.

Muška ekipa DVD-a Bregana opet prva na županijskom natjecanju

Slijedi državno prvenstvo u Varaždinu

Muška ekipa DVD-a Bregana opet prva na županijskom natjecanju

U nedjelju, 2. lipnja, u Božjakovini, VZO Brckovljani, održano je županijsko vatrogasno natjecanje odraslih.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 61 natjecateljska ekipa sa 610 natjecatelja u pet kategorija (Muški A, Žene A, Muški B, Žene B i jedna ekipa u kategoriji A - gosti).

U kategoriji Muški A nastupilo je 30 odjeljenja, a najuspješniji u izvođenju vježbi bio je DVD Andrilovec. Od natjecatelja iz Vatrogasne zajednice Grada Samobora u ovoj kategoriji ekipa DVD-a Pavučnjak osvojila je 16. mjesto, Rude 20., a Galgovo je bilo 30.

U kategoriji Muški B nastupilo je 16 odjeljenja. Opet je zablistala ekipa DVD-a Bregana, koja je u žestokom natjecanju osvojila 1. mjesto i stekla pravo nastupa na državnom natjecanju koje će se sljedeće godine održati u Varaždinu. U ovoj kategoriji sudjelovali su i natjecatelji DVD-a Petkov Breg i osvojili 11. mjesto.

U kategoriji Žene A i B prvo mjesto osvojila je DVD Ribnica, a u kategoriji A - ostali prvo mjesto osvojila je VP Ivanić-Grada.

Na svečanosti zatvaranja, koja je održana po završetku natjecanja, podijeljena su priznanja, medalje i diplome za postignute rezultate.

M.Ž.

 
05.06.2019.

Treća od četiri planirane javne tribine u okviru projekta "Informirano za zeleno sutra"

Za početak: spriječiti nastanak otpada

Treća od četiri planirane javne tribine u okviru projekta

U ponedjeljak, 3. lipnja, u Društvenom domu Rakitje održana je treća od četiri planirane javne tribine u okviru projekta "Informirano za zeleno sutra".

Podsjetimo, Grad Sveta Nedelja je 19. srpnja 2018. sklopio ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za spomenuti projekt s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Razdoblje provedbe je od 1. lipnja 2018. do 2. veljače 2020., ukupna vrijednost projekta je 574.414 kuna, a iznos koji sufinancira EU iz Kohezijskog fonda (85%) iznosi 488.252 kuna.

Svrha ovih javnih tribina je educiranje i informiranje građana Svete Nedelje i Stupnika o održivom gospodarenju otpadom, uključujući sprječavanje nastanka otpada, ponovnu uporabu predmeta, odgovorno postupanje s komunalnim otpadom, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima i kućno kompostiranje.

U ime Općine Stupnik tribini je prisustvovala Koraljka Bjedov, viša savjetnica za građevinsko-prostorne i komunalne poslove, a u ime Grada Svete Nedelje uvodno je pozdravio sve prisutne predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Matej Vrdoljak, koji je otvorio događaj. Više informacija o projektu i o njegovoj važnosti za građane prezentirale su Martina Fabijan iz svetonedeljskog Upravnog odjela za gospodarstvo, EU projekte, komunalne djelatnosti, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i imovinsko-pravne odnose i moderatorica tribine i stručnjak za gospodarenje otpadom Maja Jerman Vranić iz poduzeća EKONERG d.o.o. Tribina je posebno bila posvećena tematici kompostiranja. Javnoj su tribini svojim stručnim znanjem pridonijeli Tamara Tarnik, stručnjak za gospodarenje otpadom i Vesna Centa iz poduzeća EKO-FLOR PLUS d.o.o., pružatelja usluge odvoza miješanog komunalnog otpada na području Svete Nedelje i Stupnika.

Tamara Tarnik je predstavila sustav gospodarenja otpadom i odgovorno postupanje s otpadom, s posebnim naglaskom na odvojeno prikupljanje i sakupljanje otpada, a Dora Stanec vodeću temu kompostiranja, uz metodologiju izrade komposta i njegove važnosti za okoliš.

Prisutni građani dobili su uvid u teme i ciljeve projekta te se informirali o novostima iz područja održivog gospodarenja otpadom, a nakon prezentacije razvila se i kratka diskusija na kojoj su građani postavljali dodatna pitanja i davali svoje komentare.

A.B.B.

 

Muška ekipa DVD-a Bregana opet prva na županijskom natjecanju

Treća od četiri planirane javne tribine u okviru projekta "Informirano za zeleno sutra"

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002