21.05.2019.

U Samoboru se održava 18. Olimpijski festival dječjih vrtića

Igrom kroz sport već od najmanjih nogu

U Samoboru se održava 18. Olimpijski festival dječjih vrtića

Samoborski športski savez, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Društvom športske rekreacije Športići, po 18. puta organizira Olimpijski festival dječjih vrtića. Festival će se održati u četvrtak, 23. svibnja s početkom u 10 sati, na stadionu NK Samobor. Ove godine na festivalu sudjeluje 320 djevojčica i dječaka iz DV Izvor, DV Grigor Vitez, DV Osmijeh, DV Neven, DV Mali prijatelji, DV Dječji grad, DV Potočić iz Rakovog Potoka, te DV Slavuj, DV Dječji san i DV Linigra iz Svete Nedelje, zajedno sa svojim voditeljima i trenerima.

OF se održava svake godine u svibnju, na području Republike Hrvatske, pod sloganom "I ja ću biti olimpijac", s naglaskom na ono najvažnije – "Važno je sudjelovati". Djevojčice i dječaci od šest do sedam godina sudjelovat će u raznim sportskim aktivnostima, a usput će se stići i poigrati. Naime, festival je ove godine osmišljen da djeca shvate sšport kao igru, da cijela manifestacija prođe s osmijehom na licu i uživanju u festivalu sporta.

Cilj Olimpijskog festivala, uz promociju olimpizma, je poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta, odnosno utjecaj na razvoj dječje kreativnosti i samoinicijative u ranim godinama, njegujući pritom zdrave stilove života.

Svako dijete dobit će majicu i kapu HOO, medalju, a dječji vrtići uspomenu na sudjelovanje.

D.R.

 
21.05.2019.

Sportski susreti Udruge umirovljenika Grada Samobora

Na kraju pobijedilo veselje uz ples

Sportski susreti samoborskih umirovljenika, u organizaciji Udruge umirovljenika Grada Samobora, okupili su u subotu, 18. svibnja, u Galgovu, u tamošnjim društvenim prostorijama i na vanjskim sportskim terenima oko 330 umirovljenica i umirovljenika iz svih podružnica, od Pavučnjaka do Žumberka. Natjecali su se u povlačenju užeta, pikadu, belotu i u standardnim sportskim plesovima.

Nakon fer i žustre borbe, na ovogodišnjim Sportskim susretima Udruge umirovljenika Grada Samobora postignuti su sljedeći rezultati: u potezanju užeta muški pobijedili su natjecatelji iz Bregane, druga je bila ekipa Podružnice Samobor vanjski, a treće Kladje. U istoj disciplini kod žena pobjedu su odnijele također članice iz Bregane, druga je bila Podružnica Kladje, a treća Podružnica Pavučnjak. Najbolja u belotu bila je ekipa iz Klaka, zatim Kladje i Samobor 2. Podružnica Samobor 3 pobijedila je u pikadu, druge su bile Molvice, treće Kladje, a najuspješnije je strelice bacala Dragica Tomašković. U plesu su prva tri mjesta osvojili plesači iz Podružnice Samobor 3. Veselje i ples potrajali su do večernjih sati.

Pobjedničke ekipe idu na takmičenje ZUUZŽ, koje će se održati u Velikoj Gorici 15. lipnja.

Ljiljana Drešar Hrenek

 

U Samoboru se održava 18. Olimpijski festival dječjih vrtića

Sportski susreti Udruge umirovljenika Grada Samobora

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002