03.03.2019.

Druga fašnika subota nastavljena u istom ritmu

Bogate maske, Srakotrk i TBF za kraj

Lijep sunčan dan jamčio je još jedan odličan provod na Fašniku pa su brojni posjetitelji iskoristili prigodu obići punktove na kojima se su odvijale zabavne, sportske i glazbene točke ovogodišnjeg programa.

Subotnje jutro na Trgu fašničkih velikana bilo je rezervirano za vesele i šarene maske dječjih zborova i vrtića iz Zagreba i okolice, Karlovca i Bjelovara. Gostujuće grupe rado iz godine u godinu dolaze u Samobor na veliku fašničku zabavu. Nastupili su zabavljači iz Cirkulture, dječji zborovi Medenjaci i Kikići, Teen zbor Genijalci, dječji vrtići Maksimir, Tintilinić, Smokvica i Osmijeh te Plesni klub Point. Plesni program upotpunio je ŠPK Samobor, a prvi dio fašničkog programa zaključio je raspjevani i rasplesani Endi. Sve se to odvijalo pod budnim okom Klauna Ludeka i dječje Srake.

Najveća maskirana dječja orijentacijska utrka je Srakotrk. I ove godine 300-tinjak dječaka i djevojčica, u pratnji svojih roditelja ili bez nje, protrčalo je centrom Samobora tražeći kontrolne točke koji su postavili organizatori iz OK Japetić i samoborske Turističke zajednice, a oni najuspješniji u kategorijama dječaka i djevojčica do 10, odnosno 12 godina dobilo je uz medalje i vrijedne nagrade. U kategoriji do 7 godina su svi bili pobjednici. Na Trgu srakinih mališana, uz start Srakotrka, moglo se uključiti u oslikavanje lica, nekoliko radionica i igraonica za najmlađe, okušati na posebnom sportskom poligonu, jednostavno se igrati u pijesku ili otići u luna park.

Ulice Slobodne Fašničke Republike Samobor bile su odlično popunjene i u drugom dijelu dana, a popodnevni i večernji dio programa obilježila je glazba i gostujuće skupine. Svojim zanimljivim nastupima i maskama okupljene su zaokupili No.1 iz Pule, Karnevalska udruga Monade iz Brača, Udruga Lumber klub iz Opatije, Udruga Sjaj iz Siska, maskirani Makarani te Župski Gospari Gusari iz Župe Dubrovačke. U glazbenom dijelu svoje su hitove izveli Songkillers, na pozornici ih je naslijedio Kreativni nered, da bi vrhunac večeri bio nastup TBF-a uz njihove nezaboravne uspješnice.

Fašnički program nastavlja se u istom ritmu i u nedjelju. Na Dječjem fašniku od 10 i 30 predstavljaju se grupe iz samoborskih osnovnih škola, u 13 sati na pozornici se mogu predstaviti obiteljske maske, a slijedi potom Cirkokolaž dječji kabare te nastup Trilikuma. Popodne od 15 sati kreću uvijek originalni mjesni odbori, od 17 sati na pozornicu dolaze gosti večeri – Slavonske lole, a nakon njihovog nastupa oko 19 sati još se mogu predstaviti pojedinačne i grupne maske koje žele uhvatiti mogućnost osvajanja vrijednih nagrada u finalu izbora u utorak, kada će se vidjeti tko je to dobio posel, a tko otkaz na fašničkoj baušteli.

T.I.

 

Druga fašnika subota nastavljena u istom ritmu

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002