09.08.2015.

U punom su jeku ljetni radovi u POU Samobor

U novu sezonu s novim grijanjem u kinu

U punom su jeku ljetni radovi u POU Samobor

Dok je kolovoz i ljeto za većinu vrijeme godišnjih odmora, u samoborskom Pučkom otvorenom učilištu to je razdoblje kada se obavljaju brojni radovi. Tako se i ove godine krenulo u nužnu sanaciju i poboljšanje infrastrukture, a o čemu je riječ rekla nam je ravnateljica te ustanove Jelena Vojvoda.

Ono što će posjetitelji odmah uočiti bit će preuređenje i proširenje blagajne, jer je bila neadekvatna potrebama, osobito kada su u pitanju bila posjećenija događanja. Proširenjem i novim pultom osigurat će se bolja komunikacija s posjetiteljima. Kako bi se ostvarila bolja komunikacija postavljen je i na pročelju zgrade kina i Galerije Prica dodatni informativni ormarić, koji će prije svega poslužiti za oglašavanje dječjih programa i radionica. Stoga je postavljen s one strane gdje se nalazi i dječje igralište na Trgu Matice hrvatske, ističe ravnateljica Jelena Vojvoda i pojašnjava da se s organiziranjem novih programa pokazalo kako postojeći info ormarići nisu dovoljni za sve sadržaje te se zato i krenulo u to dodatno proširenje.

Već je odrađena rekonstrukcija sanitarno-tehničkog čvora, a u tijeku su i oni manji radovi bojanja i obnove. No, jedan od najznačajnijih zahvata tek slijedi. To je rekonstrukcija sustava grijanja. Već se godinama iskazivala potreba za rekonstrukcijom, a kada se krajem proljeća pokvario dotrajali sustav, star par desetljeća, odlučeno je da se problem grijanja riješi. No, to se ne bi moglo ostvariti bez pomoći samoborske gradske uprave, istaknula je ravnateljica POU Jelena Vojvoda. Naime, Grad Samobor osigurao je sredstva za nabavu novog uređaja za grijanje - termogena. Natječaj je u postupku i uskoro će biti izabran izvođač radova. Uz to, obavit će se i sanacija podruma u kojem se nalazi uređaj, jer je do sada prostor uglavnom bio pod vodom, što je i dovodilo do kvarova, napominje Jelena Vojvoda.

U POU nastoje naći dodatne izvore financiranja za nastavak sanacije zgrade kina, a oni su vezani uz Ministarstvo kulture i uz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prije svega odnosi se to na plan sanacije stropa i pokrovlja, koje nema izolaciju pa dolazi do velikog utroška energije za zagrijavanje, a dolazi i do velike propusnosti prašine. Taj projekt se mora provesti prije nego se krene u uređenje same unutrašnjosti dvorane, što je želja djelatnika Pučkog otvorenog učilišta, a to podrazumjeva zamjenu poda i pozornice te, na kraju, zamjenu sjedala. I za to će se pokušati naći dodatni izvori financiranja pa se razgovara i s kolegama iz drugih gradova koji su u sličnoj situaciji te u etapama obnavljaju starije zgrade, pojasnila je ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda.

M.Š.

 

U punom su jeku ljetni radovi u POU Samobor

Arhiva 2015

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002