16.09.2015.

Počeo novi ciklus Tribina gradonačelnika u mjesnim odborima i gradskim četvrtima

O problemima javno i demokratski

Počeo novi ciklus Tribina gradonačelnika u mjesnim odborima i gradskim četvrtima

Do kraja jeseni gradonačelnik Krešo Beljak obići će samoborske mjesne odbore i gradske četvrti na već uobičajenim Tribinama gradonačelnika, na kojima se kroz razgovor s članovima vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti, kao i sa zainteresiranim građanima, utvrđuju potrebe i razmatraju gorući problemi naših sugrađana.

Ustaljena praksa održavanja Tribina gradonačelnika itekako pomaže gradskoj upravi u planiranju proračuna za sljedeću godinu, jer pročelnici upravnih odjela, koji također sudjeluju na tribinama, iz prve ruke mogu doznati što je u pojedinim dijelovima grada nužno napraviti i koji su prioriteti u planiranju razvoja, što je propušteno ili koje su želje naših sugrađana u budućem razdoblju.

Tribine gradonačelnika počele su u Vrbovcu i Medsavama 15. rujna, a do kraja tjedna slijede tribine u Savršćaku, Celinama, Hrastini, Domaslovcu, Otoku i Farkaševcu.

Da su građani prepoznali vrijednost i svrhu ovih tribina vidjelo se već na prve dvije tribine, na kojima su mještani Vrbovca i Medsava pohvalili način na koji gradska vlast sluša probleme s kojima se građani Samobora suočavaju u svakodnevnom životu, ali i prima kritike, nakon kojih očekuju da bi se stanje trebalo mijenjati na bolje.

O rasporedu Tribina gradonačelnika u pojedinim mjestima građani će biti na vrijeme obaviješteni, uz poziv da na istima i sudjeluju s konkretnim prijedlozima i idejama.

M.K.

 
16.09.2015.

Prva električna punionica u Samoboru već ove jeseni

Svi po struju u Kompareovu!

Prva električna punionica u Samoboru već ove jeseni

Među prvim gradovima u Hrvatskoj Grad Samobor izgradit će ove jeseni prvu punionicu za električna vozila.

Punionica će biti smještena u samom centru grada, na parkiralištu u Kompareovoj ulici, gdje već postoje tehnički uvjeti za priključak, a radovi su započeli 15. rujna.

Ukupan iznos investicije je 58.861 kn, od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati 40%, a ostalo je planirano proračunom Grada.

Punionicu za električna vozila izvest će Hrvatski telekom, a građevinsko-električarske radove samoborski Komunalac.

Grad Samobor na ovaj se način opredjeljuje za e-mobilnost i razvoj čišće urbane prometne infrastrukture. Osobito je zanimljiva blizina Slovenije, odnosno Europske Unije, čiji su građani česti posjetitelji Samobora, a u svojim sredinama već imaju ovakve punionice.

Istovremeno će se moći puniti dva električna vozila maksimalnom snagom od 22 kW po utičnici po jednoj elektro-punionici, čime će se omogućiti punjenje baterije tipičnog gradskog električnog vozila (uobičajenog kapaciteta baterija do 20 kWh) u trajanju do 60 minuta.

Punionica će biti pokrivena aplikacijom koju je razvio Hrvatski telekom te će se omogućiti potpuna integracija sa središnjim regionalnim portalom za pretraživanje, rezervaciju i korištenje punionica za električna vozila, www.puni.hr.

P.A.

 

Počeo novi ciklus Tribina gradonačelnika u mjesnim odborima i gradskim četvrtima

Prva električna punionica u Samoboru već ove jeseni

Arhiva 2015

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002