14.12.2019.

Godišnja izvještajna skupština Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Samobor

HSS je spreman za nove izazove i parlamentarne izbore

Članovi Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Samobor okupili su se u petak, 13. prosinca, u samoborskom Centru za mlade Bunker na zadnjoj ovogodišnjoj skupštini stranke, kojoj je, uz brojne goste, simpatizere i podupiratelje najbrojnije i najjače gradske organizacije ove stranke u Hrvatskoj, od 304 delegata nazočilo njih 273 s pravom glasa.

Prije službenog nastavka skupštine prigodna priznanja za iznimnu aktivnost u radu stranke i u svojim ograncima primilo je 20-ak članova HSS-a.

Na dnevnom redu bila su izvješća o radu stranke u protekloj godini i prijedlog programa rada za naredno razdoblje, koja je članstvu, uz prigodnu video prezentaciju, iznio predsjednik GO HSS-a Željko Stanec, koji je, uz zahvalu svim članovima i stranačkim organizacijama mladih, žena, branitelja i veterana na potpori, naglasio kako je stranka konsolidirana, spremna i dovoljno snažna za sve izazove koje donose nadolazeći predsjednički i parlamentarni izbori.

- Svaki naš član u tome ima važnu ulogu i neprocjenjiva je njegova vrijednost, a ja ću se, kao i dosad, zauzimati da to nikad ne bude narušeno – rekao je Stanec.

Sva izvješća usvojena su jednoglasno, a rasprava i obraćanje nazočnih gostiju protekli su u optimističnom i poticajnom ozračju.

Skupštinarima su se potom obratili Tomo Jandrečić, Miran Šoić u ime SDP-a, zamjenik župana Hrvoje Frankić, glavni tajnik HSS-a Željko Lenart, te na kraju i predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak.

U svom motivacijskom govoru Beljak se posebno osvrnuo i pohvalio vodstvo samoborskog HSS-a na čelu sa Željkom Stancem te pozvao svoje stranačke kolege i sve ostale da na predstojećim predsjedničkim izborima podrže Zorana Milanovića.

- Sve ovo, od novog vizuala stranke do jedinstva članstva iskazanog i na ovoj skupštini, djelo je novog vodstva samoborskog HSS-a na čelu sa Željkom Stancem. To je samo pokazatelj da nismo pogriješili kada smo ga izabrali da vodi HSS u Samoboru, koji je rastao od 2009. do 2013. godine, pa neznatno pao između 2013. i 2017., a sada, s novim vodstvom, primjetno ponovno raste – rekao je Beljak te naglasio kako se stranka polako, ali sigurno, vraća i na državnu političku scenu zahvaljujući harmoniji članstva i programima koje nude za rješavanje brojnih problema u državi.

Zahvalio je Beljak i samoborskom SDP-u na odličnoj suradnji, koja je, kako je rekao, prerasla u pravo prijateljstvo, svim gradskim pročelnicima sa ili bez stranačkih iskaznica, na koordiniranom radu bez razmirica, te zaključio da bi uz takvu harmoniju na državnoj razini i Hrvatska daleko brže i jače prosperirala.

Druženje HSS-ovaca i njihovih brojnih gostiju je, nakon skupštine, uobičajeno još dugo potrajalo uz predblagdanski domjenak koji su za sve priredili u Bunkeru.

M.K.

 

Godišnja izvještajna skupština Gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke Samobor

Arhiva 2014

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002