14.02.2014.

Čudima na Čudomerščaku nikad kraja

Kak buju samo iskre frcale...

Čudima na Čudomerščaku nikad kraja

Pravda je spora i (ne)dostižna, bar u našem slučaju. Naime, nakon čuđenja što je Ulica Čudomerščak očišćena od snijega, pojavilo se novo čuđenje. Čudno su se nagnuli borovi, i, gle čuda, baš na stupove javne rasvjete. To se vidi iz priloženih slika, a sve potvrđuje nalaz stručne komisije nakon uvida hrvatskog komunalca, hrvatskih šuma i hrvatske struje.

Napravljen je službeni zapisnik, utvrđeno porijeklo borova, njihov latinski naziv (Pinus nigra), zdravstveno stanje, kut naginjanja. Utvrđeno je i koliko električne energije kola po žicama, kao i visina na kojoj se nalaze te čudne žice koje je smislio još Nikola Tesla. Istina, nalaz nije iz Teslinog vremena, nego je star tek tjedan dana. Pitam se koliko treba vremena proći prije nego se prijavljena čuda potvrde. Znam da to s čudima ide sporo i da je potrebna temeljita istraga. Pa, ne događaju se čuda baš svaki dan, makar mi živjeli i u Čudomerščaku.

Vjerojatno zbog toga što živim tu gdje živim, čudna mi se pitanja motaju po glavi. Što ako Teslin izum popusti pod težinom crnih borova? Što ako oni odluče pasti baš kad tuda prolazi susjedov auto (bolje nego moj!)? Što ako stablo padne točno kada tuda prolaze djeca u školu? Bilo bi to malo čudno. Baš u to vrijeme?!

Ali, i čuda su moguća - kao što se u ovoj zemljici svakodnevno može vidjeti. A da je, nakon prijave, netko u razumnom roku sjeo u dizalicu i otpilio te borove, bilo bi to stvarno čudno! Čudno je i što se ja čudim kad nitko ne reagira, evo, već sedmi dan!

Potrebno je, izgleda, samo određeno vrijeme, pa da izabrano povjerenstvo za nauk o borovima odredi termin sastanka, gdje će se utvrditi točan datum eutanazije istih.

Kako sam ja nepopravljiv optimist i vjernik povjerenja u sustav, razmišljam kako bi najpraktičnije bilo da ti jadni borovi sami padnu i riješe nas muke - susjed veterinar i ja postali bi blaženici s Čudomerščaka.

U dogledno vrijeme dobili bi i spomendan u kalendaru. Stoljetnom.

P.S. Još kad bi dragi Bog onda smogel spojit tu struju koja bu frcala kad borovi opadnu ravno na stolce onih u najvišem povjerenstvu komunalno-strujno-šumarskog naukovanja...

Znam da tražim čudne stvari. Meni su sasvim normalne, jer živim na Čudomerščaku.

Začuđeni

Romeo Ibrišević s obitelji

 

Čudima na Čudomerščaku nikad kraja

Arhiva 2014

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002