09.11.2014.

Izvještajna skupština samoborskog Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke

Bezuvjetna podrška predsjedniku Beljaku

Od 303 delegata koji su sudjelovali u radu Skupštine Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke, koja je održana u dvorani doma samoborskih srednjih škola u subotu, 8. studenoga, tajnim glasanjem njih 301 (1 protiv i 1 nevažeći listić) dalo je svoju podršku radu predsjednika stranke Kreši Beljaku, dok je predloženi program u budućem razdoblju poduprlo 299 izaslanika (3 protiv i 1 nevažeći listić). Naime, po prvi puta se, na zahtjev Beljaka i Predsjedništva stranke, glasalo tajno, jer, kako je rekao Beljak, čuo je glasine da u stranci vlada nezadovoljstvo njegovim radom pa će delegati na ovaj način bez straha i pritisaka iznijeti svoje mišljenje. Rezultati su pokazali gotovo bezuvjetnu podršku Beljaku i njegovim suradnicima, što je dodatno učvrstilo najjaču gradsku organizaciju ove stranke u Hrvatskoj, koja već šestu godinu upravlja Gradom Samoborom u koaliciji s SDP-om.

Prvi puta Skupštini samoborskog HSS-a nazočio je i predsjednik stranke Branko Hrg, koji je u svom obraćanju skupštinarima naglasio kako su Beljak i on prevladali razlike i neslaganja, a međusobne kritike i konflikti, pokazalo se, donijeli su novu vrijednost i još više učvrstili stranku. Rekao je i kako nema ni govora o kalanju stranke, nego, dapače, stranka raste i očekuje puno bolje rezultate na predstojećim parlamentarnim izborima, na kojima će zasluženo mjesto pripasti i samoborskim HSS-ovcima.

Krešo Beljak je u svom izvješću o radu stranke u proteklom razdoblju posebno izrazio zadovoljstvo radom mladog Predsjedništva i organizacijom mladih općenito, ali i HSS-ovim "veteranima", koji zajedno "drže" 50 ogranaka u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, a u čak 41 mjesnom odboru imaju većinu. Pokazatelj je to široke baze i snage stranke, čiji se rad temelji na stalnom kontaktu s članovima, ali i dogovoru s koalicijskim partnerima.

- Samoborski HSS će ubuduće raditi na afirmaciji novih generacija i boriti se da stranka dobije saborskog zastupnika iz redova gradske organizacije – rekao je Krešo Beljak te dodao kako će, što se tiče lokalnih izbora 2017. godine, težiti tome da ostanu neosvojiva politička tvrđava.

Nakon jednoglasno usvojenih izvješća, u raspravi je sudjelovao samo član GO-a Mika Kolman, usporedivši samoborski HSS s vlakom koji ima sve više vagona i putnika.

Skupštinare su pozdravili i zaista brojni gosti iz drugih gradova i sredina, gradonačelnici, načelnici, glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić, predsjednici županijskih organizacija HSS-a, predsjednica Hrvatskog srca Marija Ledinski Anić, zagrebački župan Kožić, kao i predstavnici koalicijskih partnera na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Samobora Branimirom Šiljkom. Svi redom impresionirani skupom i brojnošću delegata, koji su svi jedva stali u dvoranu, izrazili su zadovoljstvo radom stranke i želju da se uz "vjeru u Boga i seljačku slogu" HSS vrati na zaslužene pozicije i u društvu i u politici Hrvatske.

M.K.

 

Izvještajna skupština samoborskog Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke

Arhiva 2014

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002