31.05.2015.

3. susret žena obrtnica i poduzetnica Samobora, Svete Nedelje i Stupnika

Zadovoljstvo u gradu obrtnika i obrtnica

Stotinjak samoborskih i svetonedeljskih obrtnica i poduzetnica okupilo se treće godine zaredom u subotu, 30. svibnja, ovaj puta u restoranu Samoborska klet, kako bi uz ugodno druženje tijekom večeri razmijenile mišljenja i ideje, porazgovarale o problemima i produbile prijateljske i poslovne veze. Ove godine bilo je posebno svečano, jer im se na susretu pridružila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je bila i pokroviteljica ovogodišnjeg susreta naših obrtnica i poduzetnica.

Predsjednicu Grabar Kitarović, visoke goste i uzvanike dočekali su gradonačelnik Krešo Beljak i predsjednik samoborskog Udruženja obrtnika Marijan Karlović, koji je i prvi svima zaželio dobrodošlicu i pozdravio predsjednicu. U svom kratkom govoru zahvalio je obrtnicama i poduzetnicama na vrijednom i predanom radu, istaknuo ponos što samoborsko i svetonedeljsko udruženje kojem je načelu ima velik broj uspješnih žena, koje ne samo u poslu, nego i u svojim obiteljima, nose najveći teret, te izrazio nadu da će i nadalje biti tako dobro organizirane i uspješne, ali i među sobom u skorije vrijeme, nakon njegova mandata, izabrati upravo ženu za predsjednicu udruženja. Predsjednicu je pak zamolio da učini sve što može da zaštiti obrtnike i male poduzetnike, jer oni su garancija izlaska ove države iz krize i teškog stanja u kojem se sada nalazi hrvatsko gospodarstvo. Nakon njega nazočne je pozdravio i predjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Gradonačelnik Beljak potvrdio je dugogodišnju dobru suradnju Grada Samobora i Udruženja obrtnika, jer samoborski obrtnici i poduzetnici svojim predanim radom pune gradski proračun, što je uvelike doprinijelo tome da naš grad nije u većoj mjeri osjetio krizu. Stoga će Grad Samobor različitim mjerama i nadalje pomagati i činiti sve da im olakša poslovanje. Zadovoljstvo je izrazio i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, jer i Sveta Nedelja se u poduzetničkom smislu itekako ima čime pohvaliti.

Prije svečane večere dodijeljeno je i jedno veliko priznanje: Zlatnu plaketu Obrtničke komore Zagreb Renati Kruhan, vlasnici pekarskog Obrta Zemljič, uručio je predsjednik komore Mirza Šabić. K tome, predsjednik našeg udruženja Marijan Karlović može se pohvaliti Zlatnom statuom, koja mu je prije nekoliko dana uručena na sjednici zagrebačke obrtničke komore.

Prisutnima se, naravno, obratila i predsjednica. Osim čestitki i zahvale ženama poduzetnicama, naglasila je svoju spremnost, volju i želju da, upravo kao žena i kao prva hrvatska predsjednica, podupre njihova nastojanja, samopouzdanje i motivaciju, jer njezin uspjeh zorno govori da žene u Hrvatskoj danas temeljem svoga rada i upornosti zaista mogu ostvariti što žele. Iznimno veselje, kako je rekla, predstavlja joj to što svojih prvih 100 dana mandata obilježava upravo među uspješnim ženama, koje svojim radom doprinose smanjenu krize i stvaraju nove vrijednosti.

Samoborske obrtnice i poduzetnice iznenadile su ju velikom Marijinom tortom, novom samoborskom delicijom, koju je predsjednica, zajedno s Renatom Kruhan, rezala za goste.

Veselu i svečanu atmosferu obogatile su svojim nastupom sjajne Singrlice, a druženje s predsjednicom završilo je, naravno, zajedničkim fotografiranjem.

M.K.

 

3. susret žena obrtnica i poduzetnica Samobora, Svete Nedelje i Stupnika

Arhiva 2015

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002