24.12.2010.

Gradska glazba Samobor održala tradicionalni koncert Dar pod bor

Po borom sljubili glazbu i filmove

Gradska glazba Samobor održala tradicionalni koncert Dar pod bor

Gradska glazba Samobor i ove je godine za sve koji su u srijedu, 22. prosinca, bili u samoborskoj kino dvorani pripremila božićne pakete u obliku sjajnih glazbenih izvedbi. Valovi dobrog raspoloženja koje su i ove godine mladi glazbenici predvođeni dirigentom Robertom Polgarom odašiljali prema publici još su jednom pokazali zašto je tradicionalni Dar pod bor jedan od iščekivanijih u blagdanskom obilju koncerata.

Ovaj put Gradska glazba Samobor ponudila je iskorak u multimediju, jer je velik dio programa bio vezan uz filmsku glazbu čija je izvedba bila popraćena projekcijom inserata iz nekih od najprepoznatljivijih hollywoodskih filmova - od animiranih Disneyevih klasika poput Snjeguljice, Mickey Mousa i Pepeljuge, potom Pink Panthera, Flintstonesa (Obitelj Kremenko) i Simpsonsa... te filmskih klasika poput westerna Dobar, loš, zao i Za šaku dolara, Jamesa Bonda, Star Warsa, Amerikanca u Parizu..., da nabrojimo tek dio opsežnog repertoara koji su članovi Gradske glazbe uvježbali i vrhunski prezentirali na svom koncertu.

Što se tiče dijela programa koji nije bio vezan uz celuloidnu traku, on je poslužio kao uvid u širinu glazbenih interesa i raznolikosti koju već godinama njeguju u GGS-u. Od iskoraka prema jazzu pa do tradicijskih zvukova kojima su najavili svoj naredni CD projekt, Gradska glazba Samobor je i ovaj put ponudila glazbeno zaokruženi, atmosferom topli, a izvedbom razigrani Dar pod bor svim svojim poklonicima i prijateljima, čija pomoć će svakako dobro doći u ovo vrijeme kad se do kuna dolazi teško, a do onih namijenjenih kulturi, izgleda, još i teže.

K.S.

 
24.12.2010.

Blagdanski koncert Mlađeg tamburaškog orkestra TD Ferdo Livadić

Od domaćih klasika do svjetskih evergreena

Blagdanski koncert Mlađeg tamburaškog orkestra TD Ferdo Livadić

Članovi Mlađeg orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić i ove su se godine odlučili na blagdanski koncert kojim su razveselili svoje prijatelje, roditelje i sve posjetitelje. Oni su se u velikom broju 22. prosinca okupili u kino dvorani nekadašnjeg restorana ili Poduzetničkog centra u Bregani i s velikim oduševljenjem popratili svaku pjesmu. Kako bi izvedbe mladih "Ferdića" bile što bolje pomogli su im njihovi gosti - mladi solisti Marija Šerić, Alen Jaklenec i Ivan Golubić, kao i posebni gosti KUD Licitar, Dječji zbor Smješak i mladi gudači. Za dobro raspoloženje pomno su izabrane pjesme, od starih domaćih evergreena, kao što su Popevke sem slagal ili Ak sam ti srčeko ranil, pa do prigodnih božićnih melodija religijskog sadržaja (Svim na zemlji, U to vrijeme, Radujte se narodi) i svjetovnog karaktera (White Christmas, Bijeli Božić, We wish you). Na kraju slijedila je poslastica i Tiha noć.

Nakon mladih "Ferdića" svoj koncert Blagdanski zvuci pripremili su i oni stariji. Njih možete poslušati u ponedjeljak, 27. prosinca, u Kino dvorani POU Samobor od 20 sati. Gosti koncerta su Đani Stipaničev, Dražen Kurilovčan i Đurđica Pleše Vujica.

M.Š.

 

Gradska glazba Samobor održala tradicionalni koncert Dar pod bor

Blagdanski koncert Mlađeg tamburaškog orkestra TD Ferdo Livadić

Arhiva 2010

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002