03.05.2010.

Premijerno izvedena Dolina ruža Ivana Vidića

Kaos svakidašnjice

Premijerno izvedena Dolina ruža Ivana Vidića

Moderan i aktualan tekst Dolina ruža, jednog od najizvođenijih i "najbezobraznijih" hrvatskih dramatičara Ivana Vidića, ugledao je premijerno svijetla pozornice u kazalištu Gavella, u režiji Krešimira Dolenčića. Drama je to koja se gleda/čita/sluša kao tekst iz jučerašnjih novina, o još jednoj tajkunsko-skorojevićevskoj obiteljskoj aferi u Hrvatskoj.

Glavni likovi jedne tipične tajkunske obitelji imaju sve - od statusa, pozicije u banci, do ljubavnice i razmažene djece, nekoliko računa i kartica u lisnici, a jednog dana sve to nestane i oni shvaćaju da zapravo nemaju i nisu imali ništa. Ispričana priča opisuje "kaos svačije svakidašnjice, dopuštajući si istodobno biti društveno kritična i poetična, realistična i apsurdna, zamišljena i rugalačka".

Obiteljska je ovo drama u kojoj je bitan element traganje za smislom života i odnosa koje smo istkali.

"Zapetljani smo u mrežu koju smo si sami ispleli", poručuje nam Vidić, "i birati nam je između dva glagola, dva pitanja: pobjeći ili se boriti?"

U predstavi glume: Sven Medvešek, Anja Šovagović Despot, Judita Franković, Iva Visković, Filip Križan, Enes Vejzović, Barbara Nola, Zoran Gogić, Đorđe Kukuljica, Ana Kvrgić, Filip Šovagović, Ranko Zidarić i Dragoljub Lazarov. Scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, zanimljive kostime je osmislila Ana Savić Gecan, autor glazbe je Zvonimir Dusper, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

Glavni lik se upitao: pobjeći ili se boriti? Vi se odlučite za boriti se, kao i svakako gledati predstavu.

Rajka Križanac

 
03.05.2010.

Dječji zbor Smješak proslavio osmi rođendan

Uskoro novi CD i iznenađenje

Dječji zbor Smješak proslavio osmi rođendan

U dvorani Poduzetničkog centra u Bregani 27. travnja Dječji zbor Smješak, pod vodstvom prof. Vesne Radinčić, proslavio je svoj 8. rođendan. Predstavili su, naravno, svoj bogat repertoar, a uz njih su nastupili i gosti: KUD Licitarsko srce iz Bregane, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić te plesni par Marta Opačić i Tomislav Bermanec.

Mali solisti zbora hrabro su stali na pozornicu i tako priredili opće veselje mamama, tatama, bakama, djedovima... Uspjeli su oduševiti ne samo svojom izvedbom, već i simpatičnošću. No, sve to ne bi bilo moguće bez pomoći prof. Tine Klak, koja je zbor i soliste pratila na klavijaturama, voditelja Domagoja Kneževića, roditelja koji su (osim svog smiješka, ponosa i pljeska) priredili zakusku, ukrasili pozornicu, vodili brigu o ozvučenju...

Sve to, i još mnogo više, moći će se uskoro i čuti, jer je pri kraju snimanje novog CD-a, a zbor priprema iznenađenje za sve poklonike dječje pjesme.

K.P.

 
03.05.2010.

Grad pomaže projekt afirmacije fotografije i Samobora Kluba učenika i studenata

Samobor u objektivu

Klub učenika i studenata Grada Samobora odlučio je krenuti u organiziranje projekta Samobor u objektivu. Zamišljen kao projekt koji bi trebao potaknuti mlade fotografe na stvaranje što boljih fotografija grada, Samobor u objektivu bi trebao rezultirati, stoji u materijalima upućenima Gradu, određenim brojem kvalitetnih fotografija koje bi bile dostupne za slobodnu uporabu, odnosno, ne bi bile zaštićene autorskim pravima. Osim toga, prikupljene fotografije bi se žirirale, najboljih 30 bi bilo otisnuto i izloženo u Galeriji Prica, a za 3 najbolje dodijelile bi se i novčane nagrade.

U Klubu učenika i studenata smatraju da će ovaj projekt doprinijeti popularizaciji umjetničke fotografije kod mladih, pomoći afirmaciji mladih fotografa te pridonijeti brendiranju Grada Samobora. Njihova računica kaže da je za realizaciju Samobora u objektivu potrebno 7.000 kuna, a odlukom Kolegija gradonačelnika odlučeno je da će im se pomoći sa 4.000 proračunskih kuna.

K.S.

 

Premijerno izvedena Dolina ruža Ivana Vidića

Dječji zbor Smješak proslavio osmi rođendan

Grad pomaže projekt afirmacije fotografije i Samobora Kluba učenika i studenata

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002