24.09.2010.

Uspjeh članova FAGEP-a na 15. filmskoj reviji mladeži

Uz bok najboljima

Uspjeh članova FAGEP-a na 15. filmskoj reviji mladeži

Na nedavno završenoj 15. filmskoj reviji mladeži, koja je od 9 do 12. rujna održana u Karlovcu, članovi samoborske Filmske autorske grupe Enthusia Planck prikazali su 3 filma. To su Bunc Almighty, Kišni dan s mog balkona i Samoborske zmajeve brazde. Prijavljen je i film Yellow, ali nije ušao u revijsku konkurenciju. S tri filma u konkurenciji FAGEP se istaknuo kao organizacija koja je vodeća po produktivnosti filmova koji su vrijedni službenog programa revije. Uz FAGEP tu su i KK Karlovac i SKI Gunja, također s po 3 filma u konkurenciji.

Reviji u Karlovcu prisustvovali su Franko Komljenović, Sara Čučić, David Vitko, Paula Franceković i Mihovil Plečko te su osvojili dvije nagrade. U konkurenciji slobodnog stila nagradu za najbolji film osvojio je Kišni dan s mog balkona autora Mihovila Plečka, a u konkurenciji igranog filma Bunc Almighty istog autora.

Treba napomenuti da je film Bunc Almighty Mihovila Plečka ove godine prikazan i na prestižnom Sarajevo film festivalu unutar programa TEEN Arena, a prije toga je prikazan i na V. međunarodnom festivalu kratkog filma srednjih škola, također u Sarajevu, na kojem je dobio specijalnu nagradu za film s najboljom idejom.

Članovi FAGEP-a pozivaju sve zainteresirane na 42. reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva, koja će se održati u Samoboru od 26. do 28. studenoga.

Do onda pratite daljnje uspjehe mladih FAGEP-ovaca na www.fagep.hr.

I.H.

FOTO: Gornji red - Franko Komljenović, Sara Čučić; Donji red - Mihovil Plečko, David Vitko – Bunc

 
24.09.2010.

KD Sveta Nedelja na Vinkovačkim jesenima

Pobrali simpatije brojnih promatrača

KD Sveta Nedelja na Vinkovačkim jesenima

U sklopu 45. Vinkovačkih jeseni na međužupanijskoj smotri KUD-ova 11. i 12. rujna sudjelovao je i Dječji folklorni ansambl Kulturnog drušva Sveta Nedelja, kao predstavnik Grada Svete Nedelje i Zagrebačke županije. Među najmlađima po godinama, mladi folkloraši nagrađeni su velikim pljeskom brojne publike za svoju izvedbu dječjih igara, pjesama i plesova Svete Nedelje. Drugog dana sudjelovali su u svečanom mimohodu ulicama Vinkovaca uz još 58 KUD-ova Slavonije i ostalih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, a predstavili su se Svetonedeljskim drmešom i tako pobrali simpatije brojnih promatrača duž Vinkovačkih ulica.

Domaćini Svetonedeljčanima bili su članovi KUD-a Dunav iz Vukovara, i to na njihovu želju, obzirom da je dosta njihovih članova bilo u progonstvu u našim krajevima za vrijeme Domovinskog rata. Gostoljubivi na svakom koraku, domaćini su nas tijekom zajedničkog druženja i boravka u Vukovaru kratko upoznali s poviješću ovog herojskog grada, stradanjima stanovništva i silnom razaranju, uz obavezno slikanje kod zarobljenog i onesposobljenog tenka na Trpinjskoj cesti.

Iduće godine KUD Dunav iz Vukovara doći će u goste KD Sveta Nedelja, kako bi se istom mjerom odužili za spontani doček i još ljepši boravak. Velik doprinos druženju dali su njihova voditeljica Jasenka Vincetić i g. Zlatko Hegeduš, s naše strane pomogli Ivanka Dejanović i Ana Zlodi, sve pod budnim okom naših voditelja Sandre Muselin i Dražena Šoića.

I.D.

 

Uspjeh članova FAGEP-a na 15. filmskoj reviji mladeži

KD Sveta Nedelja na Vinkovačkim jesenima

Arhiva 2010

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002