08.04.2010.

Predstava Če(pr)kajući Becketta Amaterskog kazališta POU Samobor proglašena najboljom na županijskoj smotri

Samoborska premijera 20. travnja

Predstava Če(pr)kajući Becketta Amaterskog kazališta POU Samobor proglašena najboljom na županijskoj smotri

Mlade snage Amaterskog kazališta Pučkog otvorenog učilišta potpomognute svojim iskusnim kazališnim mentorima još su jednom primili priznanje za svoj sve kvalitetniji rad. Na 13. Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije predstava Če(pr)kajući Becketta proglašena je najboljom predstavom u cjelini, a posebne nagrade dodijeljene su Miroslavu Buriću za najbolju režiju i Nedi Marović Turković za najbolju kostimografiju. Samoborci su do ovog, novog priznanja stigli u konkurenciji od 10 prijavljenih predstava.

Priliku za čestitke kao i za upoznavanje s novim djelom ove amaterske skupine Samoborci će imati prilike u utorak, 20. travnja, u samoborskoj kino dvorani. S početkom u 20 sati, uz besplatan ulaz, bit će održana premijerna izvedba predstave Če(pr)kajući Becketta.

Predstava je sastavljena od dramskih tekstova Samuela Becketta i uključuje tekstove, dijelove ili djeliće tekstova predstava Katastrofa, Dolasci i odlasci, Ne ja i Čekajući Godota. Za prijevod, adaptaciju i režiju pobrinuo se Miroslav Burić, kostime je osmislila Neda Marović Turković, scenu, plakat i program Zlatko Turković, tonsku kulisu Miran Burić, a za rasvjetu su zaslužni Vjekoslav Brunović i Nikola Telišman. Producentica i ove predstave je Vesna Burić, a glume Vedran Bokor, Miroslav Burić, Josipa Kovačević, Mateja Librić, Marija Marinčić, Anja Šintić, Aleksandra Keresman, Vjekoslav Leonard Prčić, Jan Novosel, Petar Grgurovac, Ines Ibrišević, Martina Librić, Mateja Librić, Maja Ivčić i Jasmina Marić.

K.S.

 
08.04.2010.

Skupština Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Najbolji u Hrvatskoj i u svijetu

Skupština Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Redovnu skupštinu Tambraškog društva Ferdo Livadić iz uobičajenih izvještajnih voda izvukli su gosti svojim pozdravnim govorima, a osobito Julije Njikoš. Prisjećajući se suradnje sa Željkom Bradićem još šezdesetih godina prošlog stoljeća i govoreći o nastupima društva na Festivalu tamburaške glazbe u Osijeku, Njikoš je istaknuo da je Tamburaško društvo Ferdo Livadić najbolje u Lijepoj našoj, što potvrđuje i tridesetak zlatnih plaketa Paje Kolarića s festivala u Osijeku. No, nije se zaustavio samo na tom komplimentu, već je dometnuo i kako smatra da su po koncepciji programa i izvedbi "Ferdići" najbolji u svijetu. Naravno, te su njegove riječi dočekane s pljeskom i odobravanjem. Za dugogodišnju suradnju članovi društva odužili su se darom i čestitkom za nagradu Porin za životno djelo, a tajnica društva Đurđica Pleše Vuica čestitala mu je i rođendan i doseljenje u susjedni grad Svetu Nedelju zajedno sa suprugom Verom Svobodom, koja je također nazočila ovoj skupštini. U ime Gradske glazbe okupljene je pozdravio Dubravko Mihalinec, koji je uz čestitke istaknuo i da Grad Samobor treba povećati sredstva za kulturni amaterizam, osobito kada se gleda koliko se izdvaja u odnosu na ukupni proračun. Čestitke i zahvalu uputio je u ime DVD-a Samobor i Vatrogasne zajednice Boris Bogolin. U ime Grada pročelnik za društvene djelatnosti Damir Fabek istaknuo je da su, unatoč krizi, sredstva ostala ista kao i prethodne godine te rekao kako Tamburaško društvo Ferdo Livadić za svoj rad zaslužuje pohvale.

Taj rad u 2009. prezentiran je 9. travnja kroz izvješća predsjednika društva Tomislava Novosela te pročelnica pojedinih sekcija - Maje Trucak (stariji orkestar), Matee Pros (mlađi orkestar), Vlatke Jelenić (VA Samoborke) te Romana Grossa (škola tambure). U izvješćima su nabrojani brojni nastupi (njih ukupno 63), a izdvajamo prvu i treću nagradu na Međunarodnom festivalu u Pragu, prvu nagradu iz Osijeka te novi CD. Upućene su i zahvale na predanom radu voditeljicama starijeg i mlađeg orkestra – dirigenticama Anamariji Šimičić i Petri Vojvodić te voditelju VA Samoborke Bojanu Pogrmiloviću. Na skupštini su usvojene izmjene Statuta pa će od sada, kako bi bio što efikasniji, Upravni odbor brojati 11 umjesto 17 članova. Društvo je u 2009. ostalo u plusu 5.769,11 kuna, a upućena je posebna zahvala Gradu Samoboru koji iz proračuna izdvaja najviše sredstava u prihodovnoj strani (210.000 kn). Sva izvješća o radu, financijsko, kao i ono Nadzornog odbora, prihvaćena su jednoglasno.

M. Šipuš

 

Predstava Če(pr)kajući Becketta Amaterskog kazališta POU Samobor proglašena najboljom na županijskoj smotri

Skupština Tamburaškog društva Ferdo Livadić

Arhiva 2010

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002