06.12.2010.

Novi uspjesi učenika samoborske Glazbene škole na državnom natjecanju komornih sastava

Samoborci sjajni i u komornom muziciranju

Novi uspjesi učenika samoborske Glazbene škole na državnom natjecanju komornih sastava

Na nedavno održanom 48. hrvatskom natjecanju komornih sastava učenika i studenata glazbe, koje se i ove godine održavalo u Opatiji od 1. do 4. prosinca 2010. godine, natjecalo se pet komornih sastava Glazbene škole Ferdo Livadić. Kroz četiri discipline (duo, trio, kvarteti, ansambli 5-12 članova) i tri kategorije (I. kategorija: osnovne glazbene škole, II. kategorija: srednje glazbene škole, III. kategorija: glazbene akademije), učenici GŠ Ferdo Livadić postigli su iznimno visoke rezultate i nagrade:

1. nagrada: duo flauta/gitara, I. kategorija; Cameron Stewart Massey, flauta i Marta Faullend Heferer, gitara

Nastavnice: Ivana Trogrlić/Vesna Faullend Heferer

Apsolutni pobjednici u disciplini Dua (najveći broj bodova u svim kategorijama)

1. nagrada: Kvartet saksofona , II. kategorija; Andrija Roko Vušković, sopran sax, Karlo Mlakar, alt sax, Domagoj Ivanković, tenor sax i Marko Rušnov, bariton sax

Nastavnik: Tomislav Žužak

Apsolutni pobjednici u disciplini Kvarteti (najveći broj bodova u svim kategorijama)

1. nagrada: Ansambl tambura, II. kategorija;

Marko Blašković, Katarina Lucija Vuković, Jelena Tompak, Valentina Mezdić, Antonija Đurić, Kristijan Frančina, Lana Šaban, Filip Jakopač, Josip Blašković, Hrvoje Tompak; udaraljke: David Topić, Morana Vugrin

Nastavnica: Petra Vojvodić

Apsolutni pobjednici u disciplini Sastava do 12 članova

2. nagrada: Kvartet klarineta, II. kategorija; Filip Mikuša, klarinet, Dorotea Rnjak, klarinet, Marta Jandrečić, klarinet i Ivo Tikvica, klarinet

Nastavnica: Vesna Radinčić

2. nagrada: Duo violina, II. kategorija; Marija Župančić, violina i Marta Stanec, violina

Nastavnica: Nikolina Tičinović

Ocjenjivački sud u peteročlanom sastavu (Tonko Ninić, Renata Penezić, Lidija Horvat Dunjko, Jakša Zlatar, Istvan Rőmer), eminentni su umjetnici i pedagozi s muzičkih akademija.

Kao najbolje plasirani sastavi u svojoj disciplini, duo flauta/gitara; Cameron Stewart Massey i Marta Faullend Heferer, te kvartet saksofona; Andrija Roko Vušković, Karlo Mlakar, Domagoj Ivanković i Marko Rušnov, imali su čast nastupiti na završnom koncertu pred brojnim uzvanicima i gostima. Tom su im prilikom svakom osobno bile uručene diplome i prigodni pokloni od predsjednika Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i saborskog zastupnika Frane Matušića. Zahvaljujući tom plasmanu duo i kvartet će nastupati tijekom cijele godine u sklopu koncerata izvrsnosti u zemlji i inozemstvu.

Ravnateljica GŠ Ferdo Livadić Zdenka Merčep izrazila je zadovoljstvo što se u samoborskoj glazbenoj školi iznimno pridaje važnost komornom muziciranju, što dokazuju ne samo visoke nagrade, već i mnogobrojni nastupi ostalih orkestara i komornih sastava tijekom cijele školske godine te je u ime škole uputila iskrene čestitke svim nagrađenim učenicima i profesorima na postignutim rezultatima.

Z.M.

 
06.12.2010.

Izložba Samoborke Nevenke Miklenić u Pečuhu

Poveznica preko likovne kolonije

Izložba Samoborke Nevenke Miklenić u Pečuhu

Mađarski Pečuh ove je godine kulturna prijestolnica Europe pa su intenzivirali svoje djelatnosti. Tako je tijekom ljeta organiziran međunarodni slikarski simpozij na kojem su sudjelovale dvije samoborske umjetnice članice ULUS-a (Udruge likovnih umjetnika Samobora) Nevenka Miklenić i Nikolina Očko. Tom prilikom otvorena je mogućnost suradnje s Hrvatskim klubom August Šenoa u Pečuhu, koji njeguje prezentacije hrvatskih umjetnika. Uz potporu gradova Pečuha i Samobora te Zaklade Zlatko i Vesna Prica, ostvarena je početkom ovog mjeseca deseta samostalna izložba Nevenke Miklenić. Radi se o slikama nastalim na likovnim kolonijama u Samoboru, Taru i Pečuhu tijekom ove godine.

Otvorenje izložbe u Hrvatskom klubu August Šenoa uveličali su generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Ljiljana Pancirov, ravnatelj Galerije Pecs Arpad Gamus i voditelj hrvatskog kluba Mišo Hepp. Otvorenju su nazočili upravitelj Zaklade Prica Ante Sorić i predstavnici Grada Samobora, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Frankićem.

I.H.

Nevenka Miklenić

Završila je Školu primijenjene umjetnosti i diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u grafičkoj klasi prof. Dubravke Babić. Članica je HDLU-a, ULUS-a, Matice hrvatske ogranak Samobor, Hrvatskog učiteljskog društva i plesne skupine Trupa TO. Izlagala je crteže, slike, grafike, skulpture, batike, malu plastiku i kostime na deset samostalnih i pedesetak skupnih izložbi. Sudjelovala je na tridesetak likovnih kolonija, pet grafičkih mapa u Samoboru i Celju te slikarskom simpoziju u Pečuhu ove godine. Kao likovni pedagog dobila je prvu nagradu na državnom natjecanju učenika, a vodi kreativne radionice povezujući ples i likovnost. Sudjelovala je na međunarodnim likovnim kolonijama za učenike u Taru, organizirane od strane Zaklade Zlatko i Vesna Prica.

 
06.12.2010.

Izložba keramike polaznika keramičarske radionice Gizele Kovačić-Ulle u DV Izvor

Oslobodili čaroliju

Izložba keramike polaznika keramičarske radionice Gizele Kovačić-Ulle u DV Izvor

U Gradskoj knjižnici, na Odjelu za djecu i mladež, u subotu, 4. prosinca, otvorena je 28. izložba keramike polaznica i polaznika keramičarske radionice Dječjeg vrtića Izvor koju vodi Gizela Kovačić-Ulle. Ove je godine izložba keramike postavljena pod naslovom Oslobođena čarolija, a inspirirana je stvaralaštvom Riccarda Biavatija, talijanskog keramičara čija djela izražavaju jednostavnost i poetičnost te prikazuju čudesna bića i bajkovite krajolike. Polaznici radionice su djeca predškolske i školske dobi pa su im teme Riccarda Biavatija vrlo bliske, što su i iskazali kroz svoje radove. Izloženi su radovi iz 2009. i 2010. godine, a izložba će biti otvorena do 6. siječnja 2011. godine.

Ivana Kabaj

 

Novi uspjesi učenika samoborske Glazbene škole na državnom natjecanju komornih sastava

Izložba Samoborke Nevenke Miklenić u Pečuhu

Izložba keramike polaznika keramičarske radionice Gizele Kovačić-Ulle u DV Izvor

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002