07.07.2010.

Otvorena godišnja izložba Likovne udruge Hobby art iz Samobora

Radovi izloženi do 18. srpnja

Otvorena godišnja izložba Likovne udruge Hobby art iz Samobora

Samoborski likovni hobisti i ove su godine izložili svoja djela na godišnjoj izložbi u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Samobor. Otvorenje izložbe bilo je zakazano 6. srpnja, a otvorio ju je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, da bi svim polaznicima grupe na uložebom trudu i entuzijazmu zahvalila njena voditeljica Carmen Bačura te predsjednica samoborskog Hobby arta Ljerka Simčić. Osim vizualnog užitka, posjetitelji su mogli na otvorenju osjetiti i onaj audio dio, budući da su na samom početku prijateljski zapjevali i neki članovi Jeke koji su bili na otvorenju, a zasvirali su i mladi marimbist David Topić i gitarist Ziko Ahmeti. Svi zainteresirani izložbu u Maloj dvorani POU mogu razgledati do 18. srpnja, svakim danom od 19 do 21 sat.

Likovna udruga Hobby art osnovana je 2002. godine s ciljem da svojim članovima omogući likovno usavršavanje, angažirajući kvalitetne likovne stručnjake, organizirajući skupne i pojedinačne izložbe te odlaske na značajnija likovna događanja drugih umjetnika. Predsjednica Hobby arta Ljerka Simčić ističe i da, osim godišnje izložbe, članovi izlažu još barem dva do tri puta godišnje.

M.Š.

 
07.07.2010.

Osmaši OŠ Mihaela Šiloboda na nesvakidašnji način završili svoje osnovnoškolsko obrazovanje

All you need is love!

Osmaši OŠ Mihaela Šiloboda na nesvakidašnji način završili svoje osnovnoškolsko obrazovanje

Svoje osnovnoškolsko obrazovanje ovogodišnji osmaši OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem završili su na nesvakidašnji način, čime su zadivili i iznenadili svoje školske kolege, učitelje, roditelje i druge goste. Cijele protekle školske godine pripremali su mjuzikl u kojem su sami plesali, pjevali i glumili. Mjuzikl su nazvali All you need is love, a izveli su ga pred publikom 1. srpnja u svojoj školi.

Ideju i glavne smjernice za mjuzikl dala je učiteljica Helen-Marie Kerovec, ali, kako sama kaže, učenici su sami dodavali tekst, mijenjali pojedine dijelove te osmislili završetak i scenografiju, koju su sami i izradili. Cijelu izvedbu obogatili su glazbenom pratnjom učitelji Darko Novosel i učiteljica Mirna Grgec Pajić, koji su u mjuzikl uključili mali i veliki školski zbor. Pjesme i glazba, koji su bili utkani u priču, izvođači su posudili od Beatlesa pa smo mogli čuti poznate pjesme: All My Loving, I Want To Hold Your Hand, Hey Jude, Let It Be, All You Need Is Love i druge.

Priča govori o srednjoškolcima koji prolaze kroz razne ljubavne uspone i padove, oduševljenja i razočarenja. Lucija (Ružica Tomašević) je djevojka koja je u sretnoj vezi s dečkom (Robert Šoić), ali on zbog naglog uspona u nogometnoj karijeri napušta grad i odlazi igrati za Hajduk u Split. Rastaju se uz obećanje da će jedno drugom biti vjerni. U isto vrijeme u razred dolazi Mike (Stjepan Ložnjak), koji se s ocem (Martin Hasanović) i bakom (Lucija Razum) preselio iz Bostona u Zagreb. Između njega i Lucije rađaju se simpatije, a kad Lucija shvati da je veza između nje i njezinog dečka gotova, pristaje izaći s Mikeom...

Glavni glumci su odlično odglumili, otpjevali i otplesali svoje uloge, a svojim nastupom cijelu izvedbu je obogatila i školska plesna skupina koju vodi učiteljica Kerovec. Predstava je bila dobro uvježbana, glazbena izvedba odlična i dobro ozvučena, tako da je publika sat vremena s velikom pažnjom pratila ljubavnu priču. Vidno oduševljen ravnatelj Marijan Hetler zahvalio je na kraju svim izvođačima i voditeljima na izvrsnoj predstavi i zaželio osmašima puno uspjeha u daljnjem školovanju, ali i puno ljubavi u životu!

Zrinka Brigić

 
07.07.2010.

Potpisan sporazum o suradnji Samoborske glazbene jeseni i Varaždinskih baroknih večeri

Predvodnici novog trenda

Potpisan sporazum o suradnji Samoborske glazbene jeseni i Varaždinskih baroknih večeri

U Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu čelni ljudi Samoborske glazbene jeseni i Varaždinskih baroknih večeri potpisali su sporazum o suradnji, čime su i drugima pokazali put da dva velika glazbena festivala mogu i trebaju surađivati, a ne pod svaku cijenu smatrati se konkurencijom. Ovaj, za neke, avangardni i inovativni pristup potpisom na sporazum zapečatili su ravnatelji festivala - Davor Bobić u ime Varaždinskih baroknih večeri i Goran Merčep u ime Samoborske glazbene jeseni.

Podršku ovom pristupu dao je i pomoćnik ministra kulture i ravnatelj Uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualnu djelatnost Srećko Šestan, koji je pohvalio suradnju ovih dviju manifestacija, rekavši i da je to začetak suradnje među hrvatskim festivalima. Na konferenciji za novinare, upriličenoj početkom srpnja u povodu potpisa sporazuma, rečeno je da će se na ovaj način ostvariti značajne uštede u organizaciji koncerata dva partnerska festivala, što nije nevažno u ovim recesijskim vremenima. Naime, planirana su četiri zajednička koncerta. Naglašeno je da sporazum treba biti primjer ostalima pa bi daljnji korak bio povezivanje i stvaranje mreže festivala. I izvršna direktorica SGJ Renata Glojnarić ističe da se surađivati mora, jer je to neminovnost, te da je veseli što je baš Samoborska glazbena jesen predvodnica tog vala suradnje na ravnopravnim osnovama.

M.Š.

 

Otvorena godišnja izložba Likovne udruge Hobby art iz Samobora

Osmaši OŠ Mihaela Šiloboda na nesvakidašnji način završili svoje osnovnoškolsko obrazovanje

Potpisan sporazum o suradnji Samoborske glazbene jeseni i Varaždinskih baroknih večeri

Arhiva 2010

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002