13.03.2004.

Prezentacija turističke, gastronomske i sportsko – ribolovne ponude na Zagrebačkom velesajmu

Samoborci su imali što pokazati

Prezentacija turističke, gastronomske i sportsko – ribolovne ponude na Zagrebačkom velesajmu

U sklopu 16. međunarodnog sajma turizma, na Zagrebačkom velesajmu predstavili su se u petak, 5. ožujka, Samobor i Sveta Nedelja. Sa svojom su turističkom ponudom zainteresirane upoznali na atraktivnom interaktivnom izložbenom prostoru, oblikovanom kao tradicijsko dvorište na štandu Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Turističko predstavljanje 13 gradova i općina Zagrebačke županije i inače je bilo osmišljeno na taj način. Tradicijsko je dvorište bilo sastavljeno od domaće, drvene zelinske hiže, s krovom prekrivenim slamom, tkalačkog stana na kojemu su se mogli okušati i hrabriji posjetitelji, drvenog žrvnja za mljevenje žita i kukuruza, vinske preše i djelima naivnih umjetnika s ovog područja.

Samobor se predstavio s već klasičnom ponudom gastronomskih turističkih suvenira, poznatih i čuvenih kremšnita slastičarnice U prolazu, bermetom i muštardom obitelji Filipec i Samoborskom salamom, novoustanovljenom turističkom markom.

Prisutne je svirkom uveseljavao tamburaški sastav KUD-a Oštrc iz Ruda.

U isto vrijeme održana je na velesajmu i Vinovita, sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo. Na njemu je predstavljena i nova linija čaša Vinoline, iz samoborskog Kristala.

Na štandu Poduzetničkog centra Svete Nedelje predstavila se poznata tvrtka Suban, a na novom sajmu lova i ribolova, održanom pod nazivom Loring, svoje je proizvode izložilo i poduzeće Olivari iz Samobora.

S.S.

 
13.03.2004.

Dodijeljena nagrada za najbolje dječje maske

Mali vulkani – vulkanski!

Dodijeljena nagrada za najbolje dječje maske

Glavni sponzor Fašnika, Hypo-Alpe-Adria banka, u dječjem je vrtiću Grigor Vitez nagradila najbolje u natjecanju dječjih skupina. Prvu nagradu je osvojila skupina Mali vulkani sastavljena od 30 djevojčica i dječaka. Dobitnici su nagrađeni ručnim satovima, brojnim igračkama i balonima s oznakama Hypo-Alpe-Adria banke, a također su dobili i bankovne iskaznice koje im omogućavaju dječju štednju u toj banci. Mališani su bili vrlo zadovoljni dobivenim darovima, te su prisutne razveselili svojom "vulkanskom" recitacijom, a nakon toga i pjesmom Kad si sretan. Ono što je sigurno je da će ovakva i slična priznanja potaknuti djecu da u budućnosti usavršavaju vlastitu maštu i kreaciju.

Mladen Sirovica

 
13.03.2004.

Izvučeni dobitnici Srakine nagradne igre

Kuhinja za Dubravku Rađenović

Izvučeni dobitnici Srakine nagradne igre

Iako je 178. Samoborski Fašnik službeno završio, Srakina je nagradna igra pobudila veliko zanimanje onih koji su se u njoj okušali. Stoga je javno izvlačenje održano 2. ožujka ispunilo Samoborsku pivnicu znatiželjnim igračima koji su se nadali da su baš oni jedan od 78 dobitnika ovogodišnjih Srakinih nagrada. Kako bi izvlačenje bilo u potpunosti regularno, dragocjene papiriće s nagradnim brojevima izvlačili su naizmjence prisutni natjecatelji.

Prva nagrada Srakine nagradne igre bio je automobil Citroen C 2, ali njegov dobitnik nije bio sudionik izvlačenja. No, za drugu nagradu po vrijednosti, kuhinju Baluba u vrijednosti 65.000 kuna, odmah smo saznali vlasnika. To je Dubravka Rađenović iz Samobora, koja je pratila izvlačenje u krugu svojih prijateljica i nije skrivala oduševljenje nakon što je saznala da je dobitnica vrijedne nagrade. Izdvojit ćemo još neke vrijedne nagrade koje je ove godine darivala Sraka: perilica rublja, besplatni tečaj u autoškoli Autoturist, 70 besplatnih sati učenja u Školi za strane jezike Litera, noćenje za dvije osobe u hotelu Livadić, tri dana u Budimpešti u organizaciji Generalturista, pretplata u kazalištu Gavella, ali i mnoge druge nagrade.

Mladen Sirovica

 
13.03.2004.

Konferencija za medije HNS-a

Popraviti izborne rezultate

Konferencija za medije HNS-a

Hrvatska narodna stranka održala je 27. veljače u prostorijama Hrvatskoga doma konferenciju za medije na temu Politički ciljevi i organizacijsko jačanje stranke.

Predsjednik Županijskog ogranka HNS-a i dožupan Zagrebačke županije Josip Jambrač rekao je kako se stranka priprema za unutarstranačke izbore, ali i za lokalne izbore koji bi mogli uslijediti čak i krajem ove godine. Jambrač je dodao će se uskoro krenuti i sa izdavanjem glasnika HNS-a koji će omogućiti lakšu i kvalitetniju komunikaciju stranke sa svojim članovima, ali i sa potencijalnim biračima. HNS će pokušati popraviti svoje rezultate u manjim mjestima, dok su im apetiti u gradovima znatno veći. «Na parlamentarnim izborima krajem studenog prošle godine ostvarili smo duplo više glasova nego na prethodnim parlamentarnim izborima, a isti napredak očekujemo i na lokalnim izborima» - optimistično je zaključio Jambrač. O izlasku preko 300 članova zagrebačkog ogranka iz stranke, Jambrač smatra da je u jakim strankama uvijek bilo nezadovoljnih disidenata i mišljenja je da to neće poremetiti rad stranke.

Konferenciji za medije nazočila je i predsjednica samoborskog ogranka Marica Jelenić koja je najavila da će se 9. ožujka održati skupština samoborske podružnice HNS-a.

Mladen Sirovica

 

Prezentacija turističke, gastronomske i sportsko – ribolovne ponude na Zagrebačkom velesajmu

Dodijeljena nagrada za najbolje dječje maske

Izvučeni dobitnici Srakine nagradne igre

Konferencija za medije HNS-a

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002