15.01.2004.

Izložba u Turističkom uredu Zagrebačkom županije

Posvećeno Vincekovom

Izložba u Turističkom uredu Zagrebačkom županije

U Turističkom je uredu Zagrebačke županije u Preradovićevoj ulici u Zagrebu predstavljena izložba Turističkih zajednica Vrbovca i Svetog Ivana Zeline. Izložba je održana povodom dana svetog Vinka koji je poznati zaštitnik vinogradara, a njegov se dan službeno obilježava 22. siječnja.

Izložba daje prikaz navedenih krajeva Zagrebačke županije u vrijeme berbe grožđa, a njen autor je Mladen Holuška, direktor Muzeja Sveti Ivan Zelina. Holuška je rekao da je uložen veliki trud kako bi se nastavila tradicija i zadržali kulturni narodni običaji. Prisutne je pozdravila i gradonačelnica Svetog Ivana Zeline Štefica Kamenarić – Filipović koja je izrazila zadovoljstvo što se u afirmativnom duhu prikazuju ljepote Zagrebačke županije, ali i što se ne zaboravlja na tradicionalne običaje.

Direktorica Turističkog ureda Zagrebačke županije Lidija Mišćin najavila je da je u završnoj fazi izrada velikog broja brošura o Zagrebačkoj županiji koja će pomoći ljudima iz Zagreba da bolje upoznaju svoju okolicu, takozvani Zagrebački prsten.

Direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Vrbovca Ana Bakar pozvala je sve da na popularno Vincekovo posjete Vrbovec. Drevni je običaj da se toga dana prvi put u novoj godini ide u vinograde, te da se trsovi okite domaćim kobasicama i zaliju vinom kako bi grožđe bilo rodno.

Mladen Sirovica

 
15.01.2004.

Samobor dobio suvremenu medicinsku ustanovu

Samobor dobio suvremenu medicinsku ustanovu Otvorena Poliklinika Škvorc

Samobor dobio suvremenu medicinsku ustanovu

17. siječnja otvorena je u Samoboru, u Malinskoj 1 suvremena Poliklinika Škvorc. Velik broj prisutnih osoba iz javnog života Grada Samobora, ali i liječničke struke mogla se uvjeriti kako izgleda suvremeno opremljen i uređen prostor medicinske ustanove na početku 21. stoljeća.

Poliklinika će građanima pružati usluge s područja ginekologije i porodiljstva, interne medicine i radiologije, a opremljenost jamči vrhunski medicinski tretman.

Dr. Škvorc je, pozdravljajući prisutne, naglasio da Poliklinike ne bi bilo bez razumijevanja i pomoći njegove šire obitelji, koja mu je logistikom i nesebičnom pomoći bila od neprocjenjive koristi.

Prostore poliklinike blagoslovio je župnik Tumpa, a posjetitelji su se nakon toga i sami mogli uvjeriti u njenu opremljenost i organizaciju rada.

I.H.

FOTO: Dr. Škvorc je na otvorenju Poliklinike zahvalio na pomoći i razumijevanju svojoj obitelji, koja mu je bila od velike pomoći u ostvarenju njegovog sna

 
15.01.2004.

Aktivnosti i projekti Zagrebačke županije u 2004. godini

Nastavak uspješnih projekata

Aktivnosti i projekti Zagrebačke županije u 2004. godini

14. siječnja, u zagrebačkome restoranu Žufika, predstavnici Zagrebačke županije organizirali su susret s novinarima, na kojem su predstavili najznačajnije projekte i aktivnosti koje će Zagrebačka županija poduzimati u narednoj godini.

Predsjednica Županijske skupštine Palma Klun – Posavec rekla je da očekuje uspješniju suradnju s medijima i u idućoj godini, te je izrazila zadovoljstvo s radom Županijske skupštine u 2003. godini. Klun – Posavec smatra da se mnogo učinilo po pitanju održavanja cesta u Zagrebačkoj županiji, a proračun za sljedeću godinu vidi razvojnim i realnim.

- Napravili smo temeljitu strukovnu studiju kojom bismo trebali riješiti situaciju sa zbrinjavanjem otpada, što je do sada predstavljalo ozbiljan problem - konstatirala je Palma Klun – Posavec, te je dodala da se trenutačno preispituju mogućnosti za podizanje kredita kojim bi se unaprijedila infrastruktura u školstvu, i to posebno vezano uz osnovne škole i športske dvorane.

Župan Zagrebačke županije mr. Stjepan Kožić usporedio je planove za 2004. godinu s učinjenim u 2003. godini. Kožić je rekao da se u svim općinama realizirao niz projekata, posebno po pitanju vodoopskrbe i cestogradnje.

- Izgradili smo preko 150 kilometara novoga asfalta, a pokušavamo riješiti i problem javnog prijevoza na način da stvorimo jedinstvenu tarifnu uniju - istaknuo je Kožić, rekavši da je vrlo zadovoljan činjenicom da je i reforma sektora zdravstva bila uspješna, pa tako sada postoji jedinstveni Dom zdravlja, što je, prema Kožiću, posebno važno kad je u pitanju hitna pomoć. Zagrebačka županija je promovirala i mnoge proizvode, a za Samobor je sigurno najvažnija promocija Samoborske salame.

Mladen Sirovica

 

Izložba u Turističkom uredu Zagrebačkom županije

Samobor dobio suvremenu medicinsku ustanovu

Aktivnosti i projekti Zagrebačke županije u 2004. godini

Arhiva 2004

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2003

2002